• Publicerat 8 augusti, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 13 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. IFK Göteborg tappade en ledning till förlust i kvällens bortamöte med Djurgården. John Alvbåge stod för en svag insats vid Blårändernas kvittering och var riktigt besviken efter matchen.
– Det blev en åt helvete dålig match, säger Blåvittmålvakten till FD.

Det började bra för IFK Göteborg i kvällens bortamöte med Djurgården när Tom Pettersson gav laget ledningen på nick i den första halvleken. Djurgården vände dock på bara ett par minuter strax därefter, och kunde till slut vinna med 3–1.

– Det blev en åt helvete dålig match. Vi börjar bra, men så fick de energi och matchen gled ifrån oss. Det blev jävligt dåligt till slut. Vi får bryta ihop och komma igen, det är match igen på fredag (mot Falkenberg), säger IFK Göteborgs John Alvbåge till FotbollDirekt.se i den mixade zonen efter matchen.

– Men nu är det tungt, för det hade inte behövt bli så här jävla dåligt. Man kan förlora och sedan kan man FÖRLORA med stora bokstäver, och det var det vi gjorde i dag. Det blev fel.

Djurgårdens kvitteringsmål kom genom ett misstag av Alvbåge, där han kom ut helt fel på en långboll. Blåvittmålvakten tar på sig skulden för målet utan att blinka.

– Ja, en blind kan ju se att det är mitt fel. Det blev ett jättefel beslut. Jag bedömer bollen som att den ska gå över Emil (Salomonsson) och ska plocka den. Jag vet att det är långt, men jag felbedömer den totalt. Den nickas ut, och resten är parodi. Så det är klart att det är mitt fel, jag sätter oss i en jättedum sits där. Det blev ett jättestort misstag som gjorde att Djurgården fick mycket energi och att vi på sätt och vis tappar matchen, säger han, och fortsätter:

– Man vill hjälpa laget, men i dag blev det att man stjälpte laget. Man skäms, men det är bara att ta nya tag. Tyvärr är det något som ingår i målvaktsjobbet, att det blir skit och så in i helvete fel ibland. I dag blev det så, och givetvis tar jag på mig det, jag står rakryggat och säger det.

Så var matchen: Kolla in FD:s liverapportering

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll