• Publicerat 7 augusti, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 1 Kommentar
Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Rikard Norling tränade Malmö FF under två och ett halvt år, och var med och tog klubben till SM-guld 2013. I dag återvänder han till Swedbank Stadion som tränare för AIK.
– Jag hade en väldigt, väldigt fin tid där, säger Norling till FotbollDirekt.se.

Rikard Norling lämnade sin första sejour som AIK-tränare efter säsongen 2008. Efter en period i Assyriska tog Norling sedan över Malmö FF sommaren 2011, och tränade de himmelsblåa i två och en halv säsong, med SM-guld 2013 som största merit.

Nu är Norling tillbaka i AIK, och i eftermiddag återvänder han till sin gamla hemmaarena Swedbank Stadion när Gnaget ställs mot Malmö FF.

– Man får ju vakta sin tunga lite grann, för jag har i grunden starka känslor för AIK och är dessutom tränare här nu. Men jag hade en väldigt, väldigt fin tid där. Swedbank Stadion och det som skapas där är något oerhört fint. Jag ser fram emot att få uppleva det på plats igen. Sen att man gör det som motståndartränare, det är så det fungerar, säger Norling till FotbollDirekt.se inför matchen.

Hur tror du att du kommer bli mottagen?
– Jag vet inte, som jag förtjänar.

Vad är det du förtjänar?
– Det visar sig i morgon.

AIK kommer närmast från en förlust i mötet med Panathinaikos i Europa League-kvalet i torsdags, för bara tre dagar sedan.

– Vi är i en bra matchpuls och vi har väl förhoppningsvis det som vår stora fördel, att vi är inne på en hög nivå av ett fotbollsspel. Vi får se i slutändan om det är till vår fördel.

I allsvenskan är Norling dock fortfarande obesegrad sedan återkomsten till AIK, och laget har klättrat upp till tredje plats i tabellen, med fem poäng upp till ledande MFF. En bra chans för Gnaget att minska avståndet till toppen, men Norling vill inte mena att det är någon måstematch.

– Vi åker dit för att göra en bra insats. Det är det som måste vara vårt fokus, mer än att tänka på om vi måste eller inte. Det kan ofta ha en begränsande effekt.

När lagen möttes på Friends Arena för tre veckor sedan slutade matchen 1–1. Nu blir det istället MFF som har hemmaplan, där man inte har förlorat i allsvenskan sedan 11 april.

– Det är två toppmatcher där det ena laget har hemmaplan och varken när vi spelar hemma eller de spelar hemma är det skrivet i sten att det kommer bli en enkel match för hemmalaget. Det kommer bli en tuff match. Förhoppningsvis blir den både tät, intensiv och högklassig.

Matchen startar klockan 13, FD kommer att liverapportera på den här länken.

Läs även
 Obasi spelklar – så kan Gnaget starta mot MFF
 AIK vill bryta mardrömssviten i Malmö: ”Får försöka göra som farsan”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll