• Publicerat 3 augusti, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 8 Kommentarer
Foto: Dif Fotboll

Tidigare i dag stod det klart att Djurgården sparkar tränare Pelle Olsson – nu står det klart att engelsmannen Mark Dempsey tar över med ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Efter lunchtid på onsdagen så stod det klart att Pelle Olsson får lämna Djurgården. Strax före klockan 18 samma dag så presenteras ersättaren – Mark Dempsey.

Dempsey, en 52-årig engelsman med lång spelarbakgrund, bland annat i Manchester United (1982-1986).

Hans tränarkarriär började i just Manchester United, som ungdomstränare 2006-2008. Därefter blev han assisterande tränare till ett känt Djurgårdsnamn, nämligen Per-Mathias Högmo, då i Tromsö. Han har därefter varit assisterande tränare i Molde, Cardiff (under Ole-Gunnar Solskjaer) och i Tromsö. Den här säsongen tog han över som huvudtränare i Haugesund, men lämnade på eget bevåg i juni.

Nu är det alltså klart med Djurgården. Kontraktet gäller för säsongen ut.

– Vi har en god bild av Mark, han är en mycket duktig instruktör och har stor erfarenhet från skandinavisk och engelsk fotboll. Han har en stor passion, stort engagemang och tro på uppdraget i Djurgården Fotboll under hösten 2016, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida

Dempsey kommenterar själv uppdraget – han säger sig ha bra koll på svensk fotboll efter flera år i grannlandet Norge.

– Det känns otroligt spännande att komma till Djurgården, det är en klubb med mycket stor potential, med fantastiska supportrar och en mycket fin hemmaarena. Jag har följt svensk fotboll under min tid i Norge och känner till ganska mycket om både Allsvenskan och Djurgården, jag vet hur laget spelar men det har gått snabbt och jag har inte hunnit skaffa mig någon större uppfattning om truppen än, säger engelsmannen till Djurgårdens hemsida.

Dempsey utvecklar också lite kring sin syn på fotboll.

– Fotboll ska spelas med hjärta och aggressivitet och jag vill att spelarna alltid ska vara på tårna. Jag ställer höga krav på spelarna, jag vill alltid vinna alla matcher för föreningen och för supportrarna som är så involverade. Vi gör det tillsammans och jag vill att alla ska vara glada efter våra matcher. Jag brukar anpassa spelsystemet efter spelarna och har under året spelat både 3-5-2 och 5-3-2, vi får se hur det blir i Djurgården.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll