• Publicerat 27 juni, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 7 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Guillermo Molins lämnar Malmö FF då parterna inte kommit överens om ett nytt avtal. Trist men knappast oväntat, tycker FotbollDirekts krönikör Mårthen Bergman.
– Det är få spelare som är så tydliga med sina klubbsympatier som Molins. Men i dagens fotbollsvärld spelar sådant mindre roll, både från spelaren och klubbens sida, säger Bergman.

Guillermo Molins och Malmö FF har förhandlat länge om ett nytt kontrakt till forwarden. Men de båda sidorna har inte lyckats komma överens och i dag gick Malmö FF ut med ett pressmeddelande där det förkunnades att ”Guille” lämnar klubben.
– Inte så oväntat. Känslan är att förhandlingar som pågår så länge, utan att framsteg lyfts fram av någon av parterna, sällan går bra, säger FotbollDirekts krönikör Mårthen Bergman.

Molins har på tre starter och fyra inhopp gjort tre allsvenska mål i år.
– Han har inte riktigt fått chansen men de gånger han lirat tycker jag att han gjort det helt okej. Det är lätt att man förväntar sig den Molins som var innan skadan men ja, med så lång frånvaro så får man nog räkna med att det tar några månader av kontinuerligt matchande innan han kan nå den nivån.

Är han i dag värd 100 00 kronor/månaden?
– Nej. Sett till hur han spelar fotboll i dag är han inte värd det. Sett till vad han betyder för Malmö FF, för fansen, för laget, då är det möjligt att han är uppe och sniffar på de nivåerna.

Hur mycket ska hjärta spela in – eller ska det bara handla om affärsmässiga grunder?
– Personligen önskar jag att hjärtat spelade in men ska man vara krass så ska budet förstås matcha Molins fotbollskvalitéer, där de förstås inte kommit överens om vad summan som speglar Molins högsta kapacitet men också det han levererar i nutid.

Vilka allsvenska klubbar tror du kan bli aktuella om det spricker med Malmö?
– Det har ju snackats mycket om AIK men jag vetefasen alltså, jag har svårt att se det hända trots Norling, storklubbsstatus och hela balunsen. Sen vet jag inte om AIK är så sugna heller sett till vilket material de sitter på. Men kanske nu när Brustad försvunnit och Strandberg lär återvända.
– Annars kan nog IFK Norrköping och BK Häcken blanda sig i leken. I ”Peking” hade han kunnat få en stor och viktig roll om Kujovic och/eller Nyman försvinner. Men jag tror att det slutar med en klubb utomlands.