Foto: Bildbyrån

Övergången från Aston Villa till Helsingborg innebar problem med FIFA-licensen. I torsdags löste det sig. Nu ligger vägen till en allsvensk debut vidöppen för 18-årige Moustafa Zeidan.
– Att spela matcher betyder allt för mig så det är otroligt skönt att det är löst nu, säger han till FD.

Mittfältaren Moustafa Zeidan räknas som en av dem största talangerna Sverige har i 98-kullen. Som 15-åring debuterade han i division 2 för moderklubben Högaborgs BK. Säsongen efter blev han utlandsproffs i Premier League-klubben Aston Villa. Inför i år valde han att flytta hem till Sverige igen, Helsingborg blev ny klubbadress.

Väl i Helsingborg har det inte gått som planerat. Zeidan har inte blivit uttagen till en enda matchtrupp till allsvenskan. Ynglingen fick nämligen inte sin FIFA-licens förrän i torsdags, den 2:a juni.
– Det är riktigt skönt. Det känns som att allting börjar nu. Att spela matcher betyder allt för mig så det är otroligt skönt att det är löst nu, säger Moustafa Zeidan.

Varför drog det ut på tiden så mycket?
– Jag vet inte så mycket faktiskt. Det är Helsingborg som sköter allt det där och sedan är det FIFA som måste godkänna det. Det var samma problem när jag flyttade till England. Jag tror att man måste skriva in sig i landet på något sätt eftersom jag var under 18 år. Det var en del pappersarbete, säger Zeidan som just i dag faktiskt blir 18 år.

Tror du att du hade varit med i en matchtrupp under våren annars?
– Ingen aning. Det vet man aldrig, det är alltid upp till tränarna. Jag hade nog varit med och konkurrerat om en plats i alla fall. Det har gått rätt hyfsat på träningarna.

Eftersom han fick licensen under EM-uppehållet berättar Zeidan att han inte hunnit diskutera med tränaren Henrik Larsson över möjligheterna till en allsvensk debut. Nu vill han bara att uppehållet ska ta slut och att allsvenskan drar igång igen.
– Jag längtar otroligt mycket. Det enda jag vill göra är att spela matcher. Det ska bli kul.

Under vårsäsongen har han endast spelat två matcher med U21-laget och en match med Helsingborgs Akademi i division 2. En till match med Helsingborgs Akademi under uppehållet är planerat berättar han. När allsvenskan sedan återupptas är siktet inställt.
Mitt mål är att debutera i allsvenskan och spela så mycket som möjligt. Sedan hoppas jag också att det går bättre för laget och att vi vinner fler matcher.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll