Foto: Bildbyrån

Fredrik Torsteinbøs kontrakt med Hammarby går ut efter säsongen, och ännu inget besked om norrmannens framtid. Men han kommer snart ta ett beslut – spela ut kontraktet eller gå in i en tydlig diskussion med Bajen om en fortsättning.
– Fredrik och jag ska sätta oss ned i ett möte och diskutera. Då kommer vi göra en värdering vad som är bäst för hans del. Att vi antingen säger nej eller att vi väljer att gå vidare i diskussionerna med Hammarby, säger Torsteinbøs agent Stig Lillejord till FotbollDirekt.se.

Fredrik Torsteinbø kom till Hammarby inför säsongen 2014, då som en i Sverige okänd spelare med två Tippeliga-säsonger i bottenlaget Sandnes Ulf bakom sig.

Därefter har han etablerat sig som en offensiv startspelare i Bajen, med 15 poäng (5+10) första säsongen i superettan och 10 poäng (5+5) i allsvenskan i fjol.

I år har norrmannen fått vikariera som vänsterback i skadade Stefan Batans frånvaro. Samtidigt så har han snart bara ett halvår kvar på kontraktet. I slutet av juni så kan Torsteinbø diskutera fritt med andra klubbar.

Han berättade själv för FD efter matchen mot IFK Göteborg nyligen, att han tackat nej till ett kontraktsförslag från Bajen. Dörren är dock inte stängd, säger hans agent Stig Lillejord. Men det kommer klarna snart, åt vilket håll det går.

– Det är semester för honom nu, sedan ska jag och Fredrik sätta oss ned i ett möte och diskutera. Då kommer vi göra en värdering vad som är bäst för hans del. Att vi antingen säger nej eller att vi väljer att gå vidare i diskussionerna med Hammarby. Det är ingen dramatik i det här, det är en helt vanlig process. säger Lillejord till FotbollDirekt.se.

Lillejord berättar om de kontraktsdiskussioner som varit:

– Hammarby kom med ett förslag för mer än ett halvt år sedan, som vi tackade nej till direkt. Sedan har det varit relativt stilla, tills för några veckor sedan då vi tog upp dialogen igen.

– Vi har ingen brådska att få det på plats, det är ett viktigt beslut för Fredrik och hans familj, de har precis fått barn och det handlar om flera faktorer när ett beslut ska tas. Men vi har en fin dialog med Hammarby och kommer meddela vår ståndpunkt i god tid, oavsett vilket beslut det blir.

Det har uppgetts att Torsteinbø är aktuell för en flytt till hemstaden Stavanger och Tippeligaklubben där, Viking. Han skulle där ses som ersättare för Vikings vänsterback Kristoffer Haugen som ryktas bort i sommar. Att det är som vänsterback Torsteinbø ska fortsätta sin karriär, oavsett klubbadress, ser dock inte sannolikt ut. Lillejord är diplomatisk, men det låter inte som någon prioritet.

– Jag kan bara konstatera att han i stort sett aldrig spelat på den positionen tidigare. Fredrik har under hela karriären varit en offensiv spelare, antingen som en kantspelare, centralt eller till och med anfallare. Sedan har Hammarby haft en tuff situation med skador och Fredrik är professionell, han gör jobbet var han än får spela på planen.

– Det har varit mycket spekulationer om olika klubbar. Jag vill inte kommentera klubbar specifikt, men jag kan säga att det är många svenska och utländska klubbar som fått med sig hans prestationer. Främst i de offensiva positioner han spelat i tidigare, men även nu när han gått ner som vänsterback. Det visar att att han har flera dimensioner i sitt spel, att han klarar den positionen också.

MISSA INTE! 

– Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarby-sida
VIDEO: Alex och Israelsson – här räddar de Bajen mot Gefle  

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll