Inget spel på snart en månad – ny tung period för Fejzullahu

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE

Jakob Orlov, Brann 8/2
Brann fick ge sig med 0-2 borta mot Molde. Orlov spelade från start men byttes ut under matchens sista två minuter.

David Myrestam, Haugesund 12/0
Haugesund grejade 1-1 mot Rosenborg. Myrestam spelade från start och hela matchen.

Martin Falkeborn, Lilleström 0/0
Får alltjämt vänta på sin debut. Trots tre byten blev Falkeborn ändå kvar på avbytarbänken och så har situationen varit genomgående under vårsäsongen.

Andreas Linde, Molde 4/0, 1 hållna nollor
Tillbaka mellan stolparna hos Molde och höll sin första nolla för säsongen när laget besegrade Brann med 2-0.

Isak Ssewankambo, Molde 7/0
Skadeproblem fortsätter stoppa Ssewankambo från spel.

Mattias Moström, Molde 6/1
Tillbaka i matchtruppen men fick tillbringa större delen av matchen på avbytarbänken. Fick hoppa in under matchens sista fem minuter.

Mikael Dorsin, Rosenborg 0/0
Får vänta ett tag till på sin debut efter ledbandsskadan. Mot Haugesund (oavgjort 1-1) satt han 90 minuter på avbytarbänken för andra matchen i följd.

Jonas Lindberg, Sarpsborg 5/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen. Lindberg hade kunnat blivit matchhjälte hemma mot Odd (oavgjort 0-0) men hans mål i den 27:e minuten blev bortdömt.

Jens Jacobsson, Tromsö 0/0
Precis som för Falkeborn i Lilleström får Jacobsson vänta på säsongsdebuten. Och precis som som för Falkeborn blev Jacobsson kvar på avbytarbänken, då tre andra spelare byttes in mot Stabaek (seger 3-0).

Jesper Arvidsson, Vålerengen 6/0
Ny skadekänning stoppade Arvidsson från spel mot Strömsgodset (förlust 2-3).

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 11/1
Spelade från start och hela matchen mot Strömsgodset (förlust 2-3). Drog på sig ett gult kort i den 65:e minuten.

Robert Lundström, Vålerengen 5/0
Inbytt i halvtid förra helgen, innebar spel från start den senaste helgen och det var också Lundström som spelade fram till lagets 1-0-mål i den 20:e minuten i 2-3-förlusten mot Strömsgodset.

Marcus Sandberg, Vålerengen 0/0, 0 hållna nollor
Skadekänning håller Sandberg utanför matchtruppen just nu.

Joakim Wrele, Hödd 9/0
Hödd vann med 1-0 hemma mot Ull/Kisa. Wrele från start och spelade hela matchen.

Johan Wennberg, Kongsvinger 7/1
Efter att ha varit bänkad den senaste tiden fick Wennberg chansen i startelvan mot Sandnes Ulf. Wennberg byttes ut i den 85:e minuten i matchen som slutade 1-2.

Conny Månsson, Kristiansund 9/0, 4 hållna nollor
Höll nollan i bara 18 minuter när Kristiansund spelade 2-2 borta mot Bryne.

Liridon Kalludra, Kristiansund 8/0
Tillbaka i startelvan mot Bryne (oavgjort 2-2). Utbytt med knappt 25 minuter kvar av ordinarie matchtid.

Jonathan Malmberg, Levanger 1/0, 0 hållna nollor
Skadekänning stoppar Malmberg från spel just nu och är tillbaka i Sundsvall för att rehabilitera sin skada. Frågan är om det ens blir något mer spel hos Levanger, då han är lånad fram till EM-uppehållet.

Rikard Nilsson, Levanger 8/0
Levanger förlorade med 0-5 mot KFUM Oslo. Nilsson från start och spelade hela matchen.

Sebastian Starkenberg, Levanger 2/0
Satt hela matchen mot KFUM Oslo (förlust 0-5) på avbytarbänken.

Marcus Astvald, Levanger 8/0
90 minuter blev det för Astvald när Levanger fick ge sig med 0-5 mot KFUM Oslo.

Mathias Carlsson, Levanger 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot KFUM Oslo (förlust 0-5).

Andreas Peterson, Levanger 8/2
Spelade från start och hela matchen mot KFUM Oslo (förlust 0-5).

Andreas Lindberg, Ranheim 0/0, 0 hållna nollor
Är tredjemålvakt hos Ranheim.

Andreas Wrele, Raufoss 9/0
Spelade från start och hela matchen när Raufoss förlorade med 0-2 borta mot serieledande Sandefjord.

Anton Henningsson, Raufoss 4/1
Skadekänning stoppade Henningssons medverkan mot Sandefjord (förlust 0-2).

William Kurtovic, Sandefjord 9/0
Spelade från start mot Raufoss (seger 2-0). Byttes ut under matchens sista 20 minuter.

Pontus Engblom, Sandnes Ulf 9/7
Sjunde målet för säsongen för Engblom och målet betydde dessutom att han blev matchhjälte när ”Uffe” vann med 2-1 borta mot Kongsvinger. Hans mål gör att han nu är tvåa i skytteligan i norska motsvarigheten till Superettan.

Viktor Adebahr, Strömmen 5/0
Spelade hela matchen när Strömmen förlorade med 1-4 borta mot Ranheim.

Jesper Andreasson, Ull/Kisa 7/0
90 nya minuter för Andreasson när laget förlorade med 0-1 mot Hödd.

DANMARK

Johan Elmander, Bröndby 27/5
Precis som så många gånger tidigare under säsongen, bänkad från start. Fick hoppa in i den 68:e minuten mot Viborg (förlust 0-1). Drog på sig två gula korta kort, där det sista således omvandlades till ett rött i den 89:e minuten. Han är därmed avstängd i Bröndbys match på torsdagen och risken finns att han också är avstängd i Bröndbys sista match i helgen. Det gör att Elmander kan ha avslutat sejouren i Danmark med ett rött kort…

Johan Larsson, Bröndby 31/3
Spelade sin vana trogen från start och hela matchen för Bröndby. Drog på sig ett gult kort i den 83:e minuten i matchen mot Viborg (förlust 0-1).

Magnus Eriksson, Bröndby 22/1
Femte raka matchen på avbytarbänken utan att få hoppa in blev ett faktum för Eriksson när Bröndby förlorade med 0-1 mot Viborg i helgen.

Robin Söder, Esbjerg 12/4
Skadeproblem stoppar Söder från spel för tillfället.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 13/0
En knäskada gör att han missar resten av säsongen i den danska ligan.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 29/1
FCK har redan säkrat segern i Superligaen och valde då att lufta lite reserver borta mot jumbon Hobro (förlust 2-4). Augustinsson var en av dom som fick vila.

Erik Johansson, FC Köpenhamn 12/0
Fick också vila mot Hobro (förlust 2-4).

Per Nilsson, FC Köpenhamn 4/0
Ett litet ”livstecken” från Nilsson, då han satt hela matchen mot Hobro på avbytarbänken.

Robin Olsen, FC Köpenhamn 12/0, 7 hållna nollor
Fick inte chansen att hålla nollan för fjärde matchen i följd, då han var en av spelarna som vilades i matchen mot Hobro (förlust 2-4). FCK tillkännagav på tisdagskvällen att klubben köpt loss Olsen från PAOK och skrivit ett fyraårskontrakt som börjar gälla från 1 juli.

Johan Dahlin, Midtjylland 4/0, 3 hållna nollor
Målvaktsreserv på avbytarbänken när Midtjylland vann borta med 2-1 mot Randers.

Petter Andersson, Midtjylland 4/0
Skadeproblem stoppar Andersson från spel för tillfället.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 25/1
Spelade från start mot Randers (seger 2-1) men byttes ut redan efter en timmes spel.

David Moberg Karlsson, Nordsjälland 21/1
Nordsjälland hade 3-0 mot Århus när 20 minuter återstod. Århus hämtade dock in mål för mål och till slut blev det 3-3. Moberg Karlsson spelade från start men blev utbytt innan Århus upphämtning började.

Joel Allansson, Randers 8/0
Ny skadekänning håller Allansson borta från spel.

Mikael Ishak, Randers 26/9
Spelade från start och hela matchen i 1-2-förlusten mot Midtjylland. Höll sig utanför målprotokollet denna gång.

Karl-Johan Johnsson, Randers 30/0, 10 hållna nollor
Tillbaka i startelvan och släppte in två mål i 1-2-förlusten mot Midtjylland.

Viktor Lundberg, Randers 24/7
Efter ett par matcher som avbytare fick Lundberg spela från start. Men något mål blev det inte från hans sida och byttes ut under matchens sista fem minuter.

Simon Kroon, SönderjyskE 11/2
Andra målet för säsongen och andra målet på två matcher för Kroon när han gjorde 1-0 redan i den sjunde minuten i 3-1-segern mot Odense. Kroon byttes ut med 20 minuter kvar av matchen.

Rasmus Jönsson, Ålborg 32/4
Ålborg förlorade med 1-2 mot Esbjerg. Jönsson spelade hela matchen.

Niklas Backman, Århus 12/1
Spelade från start och hela matchen när Århus hämtade in 0-3 till 3-3 borta mot Nordsjälland.

Mikael Rynell, Fredericia 10/0
Förlust med 1-4 mot Silkeborg förra måndagen. Rynell från start men utbytt under matchens sista 20 minuter. I helgen blev det 3-3 mot Roskilde. Vi hoppas kunna redovisa Rynells speltid i nästa veckas proffskoll.

Viktor Noring, Lyngby 9/0, 2 hållna nollor
Tillbaka som reservmålvakt på avbytarbänken när Lyngby spelade 2-2 mot Skive förra måndagen. Lyngby vann med 4-3 mot Vejle på söndagen. Vi hoppas kunna redovisa Norlings eventuella speltid i nästa veckas proffskoll.

FINLAND

Rickson Mansiamina, Helsingfors IFK 7/0
Fortsätter få förtroendet från start hos HIFK. Denna gång när laget förlorade med 0-1 mot IFK Mariehamn. Byttes ut i den 53:e minuten.

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 9/0
För sjätte matchen i följd (!) hjälpte Friberg da Cruz sitt lag hålla nollan när IFK vann med 1-0 borta mot Helsingfors IFK.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn 8/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när IFK Mariehamn vann med 1-0 borta mot HIFK.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 5/0
Helt utanför matchtruppen mot Helsingfors IFK.

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn 10/0
Spelade från start och hela matchen mot Helsingfors IFK (seger 1-0). Drog på sig i ett gult kort i den 35:e minuten.

Alibek Aliev, FF Jaro 4/2
Aliev spelade hela matchen när FF Jaro förlorade med 0-1 mot KPV.

Felix Gustavsson, KPV 5/1
KPV vann borta mot Jaro med 1-0. Gustavsson bänkad från start och fick hoppa in under matchen sista tio minuter.

SCHWEIZ

Alexander Fransson, Basel 15/1
Basel vann med 3-2 borta mot Young Boys. Fransson spelade från start och hela matchen.

Behrang Safari, Basel 18/0
Skadekänning håller Safari utanför matchtruppen för tillfället.

Kim Källström, Grasshoppers 32/1
Grasshoppers spelade 0-0 mot Thun. Källström från start och spelade hela matchen. Fick titta på domarens gula kort i den 13:e minuten.

Alexander Gerndt, Young Boys 28/12
Young Boys fick ge sig med 2-3 hemma mot Basel. Gerndt från start och hela matchen.

Andrés Vásquez, Wil 8/1
Kvar i den schweziska klubben men har inte spelat någon match sedan september.

GREKLAND

Jakob Johansson, AEK Aten 31/4
AEK vann med 1-0 mot Panionios i fredags i slutspelet om Europaplatser. Johansson spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 37:e minuten. Spelade hela matchen gjorde han också på måndagskvällen när det blev 0-3 mot Panathinaikos.

Marcus Berg, Panathinaikos 25/17
Panathinaikos vann med 3-0 mot AEK Aten på måndagskvällen. Berg gjorde 2-0-målet i den 30:e minuten. Berg spelade hela matchen och drog dessutom på sig ett gult kort i den 77:e minuten.

TURKIET

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor 5/0
Utanför matchtruppen när laget avslutade säsongen i torsdags med en 0-1-förlust mot Osmanlispor.

Daniel Larsson, Gaziantepspor 31/4
Gaziantepspor avslutade säsongen med en 2-0-seger mot Antalyaspor. Larsson spelade hela matchen.

Johannes Hopf, Genclerbirligi 29/0, 9 hållna nollor
Tillbaka mellan stolparna mot nästjumbon Eskisehirspor. Hann aldrig upp i tio nollor, då han släppte in ett mål i den 37:e minuten i den match som Genclerbirligi vann med 3-1.

Panajotis Dimitriadis, Genclerbirligi 13/1
Satt på bänken från start mot Eskisehirspor (seger 3-1). Byttes in i den 79:e minuten.

Andreas Isaksson, Kasimpasa 13/0, 4 hållna nollor
Tillbaka till läktaren som tredjemålvakt när Kasimpasa avslutade säsongen med en 6-0-seger mot Trabzonspor. Isaksson reser nu till EM med bara tre framträdanden under 2016 och senaste gången han vaktade målet i en tävlingsmatch var den 20 mars.

Samuel Holmén, Konyaspor 30/5
Avslutade säsongen med att göra Konyaspors segermål i 2-1-segern mot Besiktas. Holmén spelade hela matchen.

Abdul Khalili, Mersin 23/1
Skadekänning stoppade Khalili från medverkan i 2-5-förlusten mot Bursaspor.

Erkan Zengin, Trabzonspor 24/3
Utanför matchtruppen hos Trabzonspor.

Mahmut Özen, Adana 1/0
Utanför matchtruppen i dom båda kvalmötena med Elazigspor.

ISRAEL

Joakim Askling, Beitar Jerusalem 6/0
Avslutade säsongen med att få hoppa in i halvtid i bortamatchen mot Hapoel Ra’anana (seger 2-1)

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 27/4
CSKA säkrade en ny ligatitel via en 1-0-seger borta mot Rubin Kazan i den sista omgången. Wernbloom spelade från start och hela matchen och sin vana trogen drog han på sig ett gult kort.

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva 10/0
Dynamo avslutade säsongen med en 0-3-förlust mot Zenit. Holmén tillbaka i startelvan och spelade hela matchen.

Andreas Granqvist, Krasnodar 29/1
Spelade hela matchen och hjälpte sitt lag att hålla nollan mot Amkar Perm (seger 1-0).

Emil Bergström, Rubin Kazan 12/1
Rubin Kazan förlorade med 0-1 mot CSKA Moskva. Bergström spelade från start och hela matchen.

AZERBAJDZJAN

Samuel Armenteros, Qarabaq 23/7
Utanför matchtruppen när Qarabaq avslutade säsongen med en 3-0-seger mot AZAL.

KINA

Gustav Svensson, Guangzhou R&F 10/0
90 nya minuter för Svensson när Guangzhou förlorade med 0-1 mot jumbon Changchun Yatai.

Osman Sow, Henan Jianye 10/1
0-0 för andra matchen i följd för Henan. Shandong Luneng. Sow bänkad från start men fick hoppa in i den 69:e minuten.

David Fällman, Dalian Transcendence 10/0
Dalian förlorade med 0-1 mot Zhejiang Yiteng förra helgen. Fällman spelade hela matchen. Det gjorde han också i helgens 1-3-förlust mot Hunan Xiangtao.

Erton Fejzullahu, Dalian Transcendence 7/1
Dalian förlorade med 0-1 mot Zhejiang Yiteng. Inget spel för Fejzullahu i den matchen och heller inget spel i helgen mot Hunan Xiangtao. Senast Fejzullahu spelade match var 2 maj.

JAPAN

Robin Simovic, Nagoya Grampus 8 12/8
Nagoya förlorade med 2-3 mot Kashima Antlers. Simovic spelade hela matchen.

Ludvig Öhman, Nagoya Grampus 8 8/0
Spelade från start och hela matchen mot Kashima Antlers (förlust 2-3). Drog på sig ett gult kort i den 86:e minuten.

USA

Axel Sjöberg, Colorado Rapids 11/1
Första målet för säsongen och det blev dessutom segermålet när Colorado vann med 1-0 borta mot Seattle Sounders. Sjöberg spelade hela matchen.