Foto: Bildbyrån

Nikola Tkalcic får sällan de stora rubrikerna. Mot Sundsvall hade kroaten återigen en viktig del i segern och Janne Andersson var inte sen att hylla 26-åringen.
 – Han har alltid haft energin och kraften i varje match, men har utvecklat vissa avgörande egenskaper jämfört med för något år sedan, konstaterar managern. 

Kroaten Nikola Tkalcic har spelat i IFK Norrköping sedan 2012. Det var dock under guldsäsongen ifjol som yttern fick sitt stora genombrott. I år har 26-åringen fortsatt på den inslagna vägen och med tre mål och två assists på nio matcher har han varit en av lagets stora poängkungar. Ändå får den lille kroaten sällan de stora rubrikerna.

Vid årsskiftet löper hans kontrakt ut och det är inte klart om han blir kvar eller inte, men Tkalcic öppnar för en fortsättning.

– Vi har börjat prata med varandra. Om vi får till en deal vill jag stanna. Jag känner mig väldigt bekväm här, säger kroaten som på NT:s fråga om andra klubbar rycker i honom svarar följande:

– Jag har en agent men jag har sagt att jag inte vill veta. Jag vill bara fokusera på mitt spel här.

Hans manager Janne Andersson, som snart lämnar IFK Norrköping och Tkalcic, är också mycket nöjd över sin högerytters utveckling i den vita dressen.

– Han (Nikola) har verkligen växt i takt med laget. Det är lite orsak och verkan. Han har alltid haft energin och kraften i varje match, men har utvecklat vissa avgörande egenskaper jämfört med för något år sedan, säger Sveriges nya förbundskapten.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll