Talang

U17-EM – Lär känna U17-landslaget: “Riktigt trött människa”, “Han älskar sin överkropp”

ANNONS

BAKU. Vem är lagets Fifa-mästare? Vem gnäller mest i laget? Och vem har sämst skämt? Lär känna U17-landslaget nere i Azerbajdzjan. Med glimten i ögat, en stor dos värme och kärlek ger Joseph Colley och Joel Asoro FotbollDirekt en lite bättre bild av spelarna i U17-landslaget.

CO = Joseph Colley. AS = Joel Asoro.

Pontus Dahlberg, målvakt, IFK Göteborg
CO: Haha, Pontus är lite speciell. Allt han gör ska vara på hans sätt annars funkar det inte. Behöver vi vänta på någon som är sen behöver man inte ens gissa vem det är vi väntar på.
AS: Det är en riktigt trött människa som tar sin tid. Vid frukost till exempel så kan han ha ätit några mackor och alla tror att han är klar. Då går han upp och hämtar mer igen, det tar aldrig slut.

Malte Påhlsson, målvakt, IS Halmia
CO: Malte är lugn. Målvakter är lite speciella, lite sega i huvudet. Men Malte är okej, han är lugn.
AS: Han är en skön människa, håller sina tider och rolig att snacka med.

Johan Stenmark, högerback, Kalmar FF
AS: Lite tyst människa, men när du väl pratar med honom så pratar han. Håller sig lite i bakgrunden och är lite tillbakadragen.

Filip Örnblom, vänsterback, Östers IF
CO: Nästan samma som med Johan. Filip pratar kanske lite mer än Stenmark. Speciellt den här turneringen har jag pratat mycket med honom.

Emre Erdogdu, vänsterback, BP
CO: Han älskar sin överkropp! Han går alltid med bröstet högt och utåt. Det spelar ingen roll om det är soligt eller inte, han brukar dra upp tröjärmarna och visa sina armar också. I hans huvud kanske han tycker att han har en stor överkropp, men jag vet inte. När han går ser det ut som att han vill vara en bodybuilder.
AS: Ena dagen kan han vara rolig, andra dagen kan han bara vara irriterande. Men det är en social människa.

Hugo Andersson, mittback, Malmö FF
CO: Han är skön, man kan alltid skämta med honom, han förstår skämt. Jag klickar bra med honom. Även på plan kommunicerar vi bra och förstår varandra. Hugo är Hugo, han är bra.
AS: Det är en riktigt skön grabb.

Anel Ahmedhodzic, mittback, Nottingham Forest
AS: Haha, det är en jätterolig människa. En riktig glädjespridare. Och han älskar Fifa. Han och Teddy är inne på rummet varje dag och lirar. Tyvärr är han inte bäst, jag slår han hela tiden.
CO: Han är också slut i huvudet. Han skämtar HELA tiden. Jag har aldrig sett Anel arg någon gång, bara på plan, men aldrig annars. Han är rolig och kan driva med vem som helst, han är inte stel med någon. Han är väldigt öppen.

Mattias Svanberg, central mittfältare, Malmö FF
CO: Jag och han brukar driva med varandra, han är typ som Hugo. Jag älskar att spela med Mattias och att ha honom på plan. Jag känner mig alltid trygg med honom, det är något speciellt med honom. Han jobbar otroligt mycket och är alltid där man vill att han ska vara på plan.
AS: Han är ganska lugn. Han sköter allt möjligt och tar hand om sig själv. Allt blir enklare med honom på plan. Jag har aldrig sett honom göra något dåligt i en match.

Henrik Bellman, central-/yttermittfältare, FC Köpenhamn
CO: Han är fan en maskin den där lille killen. Han ser liten ut, men han har sjukt mycket mer att ge än vad man tror. Hans energi sprider sig till andra i laget när vi spelar, han jobbar otroligt hårt hela tiden.
AS: Ibland vill han vara en afrikan, men det funkar inte, haha. Joseph till exempel skämtar på ett sätt och då kommer Bellman och ska försöka göra på samma sätt. Det är roligt. Det är en väldigt speciell människa.
CO: Kommer du ihåg när han kom till en samling med flätor? Man trodde att han hade kommit direkt från Afrika.
AS: Hahaha, ja! Helt sjukt var det.

Nebiyou Perry, yttermittfältare, AIK
AS: Han är dum. Han är inte bra i skolan. Och när du argumenterar med honom så måste han vinna.
CO: Ja, han är typ som Alex (Alexander Isak). Jag vet inte om det är någon AIK-grej, att man måste ha rätt. Oscar (Krusnell) är också sådan, jag vet inte om de kanske brukar köra det på sina träningar eller något.
AS: Det är en sådan mentalitet i AIK. Han är jätteenvis.

Simon Marklund, yttermittfältare, Åtvidabergs FF
CO: Han är ganska ny i laget. Han är lite tystlåten och tillbakadragen. Jag tror han klickar bäst med Niclas (Holgersson) och Johan (Stenmark). Han kommer inte fram till dig och pratar, du får gå fram till honom.
AS: Som fotbollsspelare har han ett sjukt bra tillslag.

Mirad Garza, central mittfältare, BK Häcken
CO: I början var han lugn i landslaget, men nu vet jag inte hur jag ska hantera han längre. Men han är jättegullig, man vill bara krama honom. Samtidigt kan han göra riktigt dumma grejer. När vi ska äta och har bara två minuter på oss så kan han trycka på alla knappar i hissen. Som ett barn, men man kan inte bli arg på honom.
AS: Ja, eller när han tryckte så hissdörrarna öppnades hela tiden och bara frågade ”varför öppnas dörren hela tiden?” skitjobbig var han. Och vad han än säger så låter det bara dumt bara för att det kommer från Mirad. Det kanske inte är dumt, men det blir bara att det låter dumt.

Oscar Petersson, central-/yttermittfältare, Malmö FF
AS: Han är väldigt snäll och skämtar mer och mer. Det känns som att han har kommit in i laget väldigt bra. Han har jobbat jättehårt sedan han kom in i laget och är en jätteduktig fotbollsspelare.

Niclas Holgersson, yttermittfältare, Ljungskile SK
CO: Jag delade rum med honom på Arlanda nu innan vi flög hit till Baku. Jag frågade vilket lag han spelade i. Var det Åtvidaberg? Nej, Ljungskile var det, juste. Han är väldigt schysst.
AS: Han är ganska lugn och säger inte så mycket.

Adrian Edqvist, anfallare, Malmö FF
CO: Han älskar sin mobil och Snapchat. Jag har hört Malmögrabbarna tjata på honom hela tiden ”kan du lägga undan din mobil?!” men han bara kör på. När vi var på läger utomlands en gång köpte han internet för massa pengar fast vi hade typ 20 minuter till hotellet och wi-fi. Snapchat är uppe hela tiden där han skriver med massa tjejer.
AS: Han älskar tjejer!

Teddy Bergqvist, anfallare, Malmö FF
CO: Han är trött i huvudet den killen. Om det är någon som är speciell i det här laget är det Teddy. Jag vet inte vad jag ska säga om honom. Han gillar också att skämta, precis som Anel. Teddy och Anel klickar väldigt bra. De har till och med en egen hälsning, jag vet inte vad det är. De kanske tycker att den är cool?
AS: Den är inte cool, haha.

Joel Asoro, anfallare, Sunderland AFC
CO: Det är också en trött grabb. Han förstår alla i laget och man kan prata med honom. Han är skön att hänga med och varje gång vi ska bo två och två vill jag bo med honom. Det sämsta med honom är nog när han sjunger, haha. Det är en tradition att man sjunger när man fyller år. Jag dog av skratt, så dålig låten var när det var hans tur! Vad var det ens för låt?
AS: Det var Na Na med Trey Songz. Så låten är bra, men jag gjorde den dålig.
CO: Va? Jag trodde det var någon låt från Afrika.
AS: Haha, nej. Som person kan jag vara ganska tystlåten. Är jag igång då är jag igång och kan inte sitta still. Älskar tjejer.

Joseph Colley, mittback, Chelsea FC
AS: Det är en väldigt omtänksam människa. Det mest läskiga med Joseph är att när man blir klippt på planen av honom kan man ligga kvar där i typ tio minuter, det är inte roligt. Det är inte bara för han sa det till mig, men han kan heller inte sjunga.
CO: Hahaha, fett taskigt. Många har sagt att min röst inte är så bra, men jag tycker den är bra. Annars är Joseph en skön grabb…rolig??
AS: Haha, mm.
CO: Alltså rolig när det behövs, jag drar inte så här torra skämt. Social, kanske snygg?? Haha. Nä men om någon frågade vem Joseph var skulle jag bara säga en skön grabb.

Lagets långsammaste…
AS: Mirad!
CO: Jag trodde Johan eller Filip.
AS: Nej, nej, Mirad är långsammare, haha.

Lagets bästa sångröst…
CO: Absolut inte Teddy, men jag tror inte att någon är bra på att sjunga.

Lagets FIFA-mästare…
AS: Vi hade en turnering i Polen. Jag förlorade inte.

Lagets sämsta förlorare…
AS: Nebiyou.
CO: Ooohh, haha, ja! Han och Bellman också. De skriker hela tiden och säger att det är orättvist och att man fuskar.

Lagets sämsta vinnare…
CO: Mirad. Han firar inte ens. Har du ens vunnit liksom?

Lagets fulaste frisyr…
CO: Bellman har ju inte kvar sina flätor.
AS: Det måste vara Pontus då.
CO: Ja. Och då är det han som lägger mest tid på att fixa sitt hår och ändå ser det likadant ut.

Lagets starkaste…
CO: Vi har aldrig gjort sådana tester, men jag tror att jag hade varit den starkaste.
AS: Hade man brottats kanske du hade varit starkast. Men att göra squat till exempel i gym hade jag nog tagit mer.
CO: Än mig?
AS: Jag lovar.
CO: Dröm, haha. Vi får köra en match i det någon gång.

Lagets torraste humor…
AS: Emre. Jag skrattar aldrig.
CO: Pontus med, men Emre är sämst. Man skrattar för att det är så dåligt. Ibland skrattar man bara för att det är så tyst och då är det synd om dem.

Lagts sämsta dansare…
AS: Anel. Han kan verkligen inte dansa.
CO: Eller Teddy.
AS: Nej nej, har du inte sett när han shufflar? Han är duktig.

Lagets gnälligaste…
CO: Pontus. Oh my God! Vi var i La Manga och där fick han gröt. Han började klaga som fan. Jag sa bara ”ät, det är inte så många som får det så här”. Nu fick vi också gröt. Jag och Mattias tycker att det är svingott, men Pontus bara klagade igen. Han klagar på allt, haha.

Lagets snällaste…
CO: Alla här är snälla. Om Sead (Haksabanovic) skulle vara med oss nu så hade jag svarat Sead.
AS: Ja det är sant, men Malte är väldigt snäll. Det är nog Malte.

Lagets pappa…
Joel sneglar mot Joseph.
CO: Haha, jag kan ta den, jag är ändå kapten. Till exempel nu kom Pontus försent och då frågade jag honom varför han är sen. Då hittar han på ursäkter och säger att han har varit på möten och allt. Vilket han absolut inte har.

Lagets tjejtjusare…
CO: Förutom oss eller?
AS: Jag har sett på Instagram att Mattias är ganska populär.
CO: Joel har nog skrivit med varenda tjej i samma ålder i Stockholm.
AS: Vad ska man säga, när man har leendet så…

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Den här artikeln handlar om:
Fotboll PÅ TV
tisdag 23 april
19:00 Degerfors - Helsingborg Superettan
21:00 Leicester - Southampton Championship
21:00 Arsenal - Chelsea Premier League
21:00 Lazio - Juventus Italienska Cupen
onsdag 24 april
12:00 Yokohama F. Marinos - Ulsan Hyundai AFC Champions League
19:00 Brommapojkarna - Sirius Allsvenskan
19:00 AIK - Värnamo Allsvenskan
19:00 IFK Göteborg - Häcken Allsvenskan
20:45 Wolverhampton - Bournemouth Premier League
21:00 Crystal Palace - Newcastle Premier League
21:00 Atalanta - Fiorentina Italienska Cupen
21:00 Everton - Liverpool Premier League
21:00 Manchester U - Sheffield U Premier League
torsdag 25 april
18:00 Fredericia - Ålborg Danmark Division 1
19:00 Djurgården - Malmö Allsvenskan
19:00 Halmstad - Hammarby Allsvenskan
19:00 Norrköping - Elfsborg Allsvenskan
19:00 Kalmar - Gais Allsvenskan
19:00 Västerås SK - Mjällby Allsvenskan
21:00 Go Ahead Eagles - Feyenoord Eredivisie
21:00 Brighton - Manchester C Premier League
fredag 26 april
18:30 Hertha Berlin - Hannover 2. Bundesliga
18:30 St Pauli - Hansa Rostock 2. Bundesliga
19:00 Torslanda - Trollhättan Ettan södra
19:00 B 93 - Horsens Danmark Division 1
19:00 Hilleröd - Naestved Danmark Division 1
19:00 Kolding - SönderjyskE Danmark Division 1
19:00 Lyngby - Vejle Superligaen
19:00 Ängelholm - Lund Ettan södra
19:00 Örebro Syrianska - AFC Eskilstuna Ettan norra
19:00 Jitex - Lidköping Elitettan
19:30 Sunnanå - Malmö FF Elitettan
20:30 Bochum - Hoffenheim Bundesliga
20:45 Frosinone - Salernitana Serie A
20:45 Airdrieonians - Dundee Utd Skottland Championship
21:00 Real Sociedad - Real Madrid La Liga
21:00 Queens PR - Leeds Championship
lördag 27 april
13:00 Eskilstuna - Gamla Upsala Elitettan
13:00 Eintracht Braunschweig - Hamburg 2. Bundesliga
13:00 Kiel - Kaiserslautern 2. Bundesliga
13:00 Paderborn - Elversberg 2. Bundesliga
13:00 Torn - Tvååker Ettan södra
13:00 Brommapojkarna - Vittsjö Allsvenskan, damer
13:00 Onsala - Falkenberg Ettan södra
13:00 Umeå - Orebro SK Elitettan
13:30 West Ham - Liverpool Premier League
14:00 Las Palmas - Girona La Liga
15:00 Gif Sundsvall - Varbergs BoIS Superettan
15:00 Växjö - Linköping Allsvenskan, damer
15:00 Djurgården - KIF Örebro Allsvenskan, damer
15:00 Lecce - Monza Serie A
15:00 Norrköping - Trelleborg Allsvenskan, damer
15:00 Inter - Torino Serie A
15:00 Rosengård - AIK Allsvenskan, damer
15:00 Häcken - Piteå Allsvenskan, damer
15:00 Kristianstad - Hammarby Allsvenskan, damer
15:00 Gefle - Sandvikens IF Superettan
15:00 Landskrona - Utsikten Superettan
15:30 Freiburg - Wolfsburg Bundesliga
15:30 Augsburg - Werder Bremen Bundesliga
15:30 Bayern München - Eintracht Frankfurt Bundesliga
15:30 Leipzig - Borussia Dortmund Bundesliga
16:00 Newcastle - Sheffield U Premier League
16:00 Manchester U - Burnley Premier League
16:00 Fulham - Crystal Palace Premier League
16:00 Blackburn - Coventry Championship
16:00 Uppsala - IFK Kalmar Elitettan
16:00 Vasalund - Karlstad Ettan norra
16:00 Wolverhampton - Luton Premier League
16:00 Jönköping - Rosengård Ettan södra
16:00 Karlstad - Karlberg Ettan norra
16:00 Hammarby TFF - Friska Viljor Ettan norra
16:00 Olympic - Norrby Ettan södra
16:00 Ariana - Oskarshamns AIK Ettan södra
16:15 Almeria - Getafe La Liga
17:00 Nordic United - Stocksund Ettan norra
17:00 Örgryte - Öster Superettan
17:00 Mallbacken - Alingsås Elitettan
18:00 Juventus - Milan Serie A
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Everton - Brentford Premier League
18:30 Elche - Espanyol LaLiga2
18:30 Chelsea - Barcelona UEFA Champions League, damer
18:30 Bayer Leverkusen - Stuttgart Bundesliga
18:30 Alaves - Celta Vigo La Liga
20:30 Schalke - Fortuna Düsseldorf 2. Bundesliga
20:45 Lazio - Verona Serie A
21:00 Aston Villa - Chelsea Premier League
21:00 Hull - Ipswich Championship
21:00 Atletico Madrid - Athletic Bilbao La Liga
söndag 28 april
13:00 Helsingborg - Östersund Superettan
13:30 Nürnberg - Karlsruhe 2. Bundesliga
13:30 Magdeburg - Osnabrück 2. Bundesliga
13:30 Wehen - Greuther Furth 2. Bundesliga
13:30 Everton - Arsenal Women’s Super League
14:00 Sundsvall - Bollstanäs Elitettan
14:00 Malmö - AIK Allsvenskan
14:00 Värnamo - Halmstad Allsvenskan
14:00 Cadiz - Mallorca La Liga
14:00 Viborg - Randers Superligaen
14:00 Helsingör - Köge Danmark Division 1
15:00 Assyriska FF - Täby Ettan norra
15:00 Stockholm Internazionale - Umeå Ettan norra
15:00 Örebro - Brage Superettan
15:00 Bournemouth - Brighton Premier League
15:00 Bologna - Udinese Serie A
15:00 Vendsyssel - Hobro Danmark Division 1
15:00 Tottenham - Arsenal Premier League
15:00 Sollentuna - Piteå Ettan norra
15:30 Borussia M'gladbach - Union Berlin Bundesliga
16:00 Ljungskile - Eskilsminne Ettan södra
16:00 PSG - Lyon UEFA Champions League, damer
16:00 Dundee FC - Celtic Skottland Premiership
16:15 Granada - Osasuna La Liga
16:30 Djurgården - Gais Allsvenskan
16:30 Häcken - Norrköping Allsvenskan
17:30 Mainz - Köln Bundesliga
17:30 Nottingham - Manchester C Premier League
18:00 Napoli - Roma Serie A
18:00 Köpenhamn - Århus Superligaen
18:00 Atalanta - Empoli Serie A
18:30 Villarreal - Rayo Vallecano La Liga
19:30 Darmstadt - Heidenheim Bundesliga
19:45 Bristol C - Manchester C Women’s Super League
20:45 Fiorentina - Sassuolo Serie A
21:00 Real Betis - Sevilla La Liga
23:00 Gotham - Racing Louisville USA NWSL Women
måndag 29 april
19:00 Elfsborg - Sirius Allsvenskan
19:00 Silkeborg - Midtjylland Superligaen
19:00 Trelleborgs FF - Degerfors Superettan
19:00 Brommapojkarna - IFK Göteborg Allsvenskan
19:00 Mjällby - Kalmar Allsvenskan
19:10 Hammarby - Västerås SK Allsvenskan
20:45 Genoa - Cagliari Serie A
21:00 Barcelona - Valencia La Liga
21:00 Preston - Leicester Championship
tisdag 30 april
21:00 Coventry - Ipswich Championship
21:00 Bayern München - Real Madrid EUROPA: Champions League
onsdag 01 maj
20:00 Liverpool - Chelsea Women’s Super League
Allsvenskan
# LAG M V O F GA P
1 Malmö FF 5 5 0 0 12 15
2 AIK 5 3 2 0 5 11
3 BK Häcken 5 3 1 1 2 10
4 Gais 5 3 0 2 -2 9
5 Halmstads BK 5 3 0 2 -2 9
SE FULLSTÄNDIG TABELL
6 IF Brommapojkarna 5 2 2 1 5 8
7 Djurgårdens IF 5 2 1 2 2 7
8 Mjällby AIF 5 2 1 2 2 7
9 IK Sirius 5 2 1 2 1 7
10 IFK Norrköping 5 2 1 2 -4 7
11 Hammarby IF 5 2 0 3 1 6
12 IFK Göteborg 5 1 1 3 -4 4
13 IF Elfsborg 5 1 1 3 -5 4
14 IFK Värnamo 5 1 1 3 -6 4
15 Västerås SK FK 5 1 0 4 -3 3
16 Kalmar FF 5 1 0 4 -4 3