BAKU. I dag är dagen med stort D. EM-premiär mot England står på schemat för U17-landslaget. För kapten Joseph Colley blir det en lite speciell match då fyra lagkamrater från Chelsea spelar i det engelska landslaget.
– I dag träffade jag deras högerback. Då frågade han mig ”är du redo? Är du redo på att förlora?”. Men jag skrattade bara, säger Joseph Colley till FD.

Förra sommaren flyttade Joseph Colley från Stockholm och BP till London och Chelsea. För några veckor sedan var han med och vann Youth League tillsammans med sina lagkamrater i Chelsea. I dag står de på olika planhalvor när Sverige och England går in i U17-EM

– Det känns bra. De är ju ett bra lag, men ingenting är omöjligt. Jag tror på vårt lag, det har jag alltid gjort. Jag tror att vi kan vinna matchen. Det har känts så på träningarna i alla fall. Stämningen känns också bra. Alla tror ju på det här. Vi är inte här bara för att vara här, vi vill ju komma någonstans med, säger Joseph Colley.

Totalt är det fyra Chelseaspelare i den engelska truppen. Fyra spelare som pikar och försöker psyka den svenske lagkaptenen.
– De pratar lite mycket. De säger att de vet hur vi spelar och lite så. Men jag säger inget, bara att vi får vänta och se. Det de har sett på dvd av oss, det betyder inte att vi kommer att spela så. Jag bara skrattar åt dem, säger Colley.

Vad brukar de säga?
– Jag har sett och sprungit på dem några gånger. I dag träffade jag deras högerback. Då frågade han mig ”är du redo? Är du redo på att förlora?”. Men jag skrattade bara.

England räknas som favoriterna, men som Colley sade finns det stora förhoppningar i det svenska lägret och han har klart för sig vad nyckeln är.
– Att inte tappa tålamodet. England är ett spelande lag och kommer att ha mycket boll medan vi kommer att droppa lite. Det är viktigt att vi inte tappar huvudet. Vi gör det vi gör och tillslut kommer det att vara de som inte orkar längre. Om de inte hittar ytorna som de söker kommer de inte att palla. Då kommer vi att vara där och ta våra chanser.

Till dagens match kommer Colley att spela som mittback. En position han spelar i klubblaget, men i landslaget har det mest varit som central mittfältare han använts som.
– Mittback är min position och jag känner mig trygg där. Det är den positionen som jag prioriterar. Jag är glad över att få spela där.

Utöver att vara mittback bär han även kaptensbindeln. Att leda ut sitt land på gräsmattan i ett stort mästerskap och höra nationalsången är något han ser fram emot.
– Det kommer att vara något helt nytt. Det kommer att vara en riktigt skön känsla. Jag kanske kommer att vara lite nervös vilket inte är så konstigt. Det är stort detta.

Exakt hur kul kommer det att bli?
– Oj, det kommer att bli kul. Vi har jobbat hårt och länge för detta och nu är vi här. Det gäller att bara njuta av det hela.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll