Foto: Bildbyrån

I dag spelar Hammarby hemma mot Gif Sundsvall och för gästernas Robin Tranberg är det en alldeles speciell match.
– Det ska bli häftigt, säger den tidigare Bajen-spelaren till FotbollDirekt.se. 

Drygt 24 000 biljetter är sålda till Hammarbys hemmamatch mot Gif Sundsvall i dag. Hemmalaget kommer från en 1-3-förlust borta mot IFK Norrköping medan tabelltrean Gif Sundsvall fick nöja sig med en poäng hemma mot Kalmar FF.

23-åriga Robin Tranberg byttes senast in i paus som mittback när Noah Sonko Sundberg tvingades utgå skadad. Nu väntar Hammarby i Stockholm för Tranberg – som är uppväxt i huvudstaden och även hammarbyare sedan barnsben. Han gjorde också 19 matcher i superettan för Hammarby 2012-2013.

– Det ska bli kul att komma till Nya Söderstadion och känna på det trycket som skapas där. Det var ett tag sen nu så det ska bli häftigt och jag har bara positiva tankar, säger Tranberg till FotbollDirekt.se.

Du är ju mittfältare men fick hoppa in som mittback senast. Hur funkade det?

– Det var en liten omställning. Jag är van att spela mittfältare och det tar ett tag att komma in i det och det är många situationer som man inte är van vid. Mot Kalmar senast kom jag lite fel vid deras mål där jag borde ha stått kvar. Det är lite smågrejer som man måste bli bättre på.

Även om du bor i Sundsvall är Stockholm fortfarande hemma för dig, eller hur?

– Ja, så är det. Jag har planerat att träffa päronen redan i kväll (läs i går) och det är inte så ofta man träffar familjen så det ska bli skönt med lite tid tillsammans.

Trots er fina tabellplacering säger Johan Persson i Hammarby att de är favoriter. Vad säger du?

– Det är klart att de tycker det. Men vi åker dit för att ta tre poäng och som i alla matcher siktar vi på att styra spelet.

MISSA INTE – MER LÄSNING INFÖR HAMMARBY – SUNDSVALL! 

– Meriterade nyförvärvet hyllas: ”Vet vad som gäller”
– Målspottarens passning till Hammarby: ”De slarvar ibland” 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll