Foto: Bildbyrån

Djurgårdens Besard Sabovic gjorde i går allsvensk debut för Djurgården i förlustmatchen mot Malmö FF, men redan i dag var han tillbaka på Bromma gymnasium.
– Det är sjukt. I går spelade jag mot Malmö inför 20 000, nu är jag tillbaka i skolan igen, säger Sabovic till FotbollDirekt.se. 

Djurgårdens 18-åriga mittfältslöfte Besard Sabovic satt på bänken i allsvenskan redan i fjol, men det var först i går borta mot Malmö FF som den allsvenska debuten blev ett faktum. I den 77:e minuten lämnade Alexander Faltsetas banan och Pelle Olsson valde då att slänga in Sabovic i hetluften.

– Jag har väntat på det här jättelänge. Det blev ett stort glädjerus när jag fick höra att jag skulle in och jag skyndande mig så mycket som möjligt bara för att få hoppa in någon minut tidigare (skratt).

När FD når Sabovic på telefon är han i skolan på Bromma gymnasium. Trots att han är född 1998 tar han studenten redan i år, dvs. ett år tidigare.

– Mina föräldrar ville inte ha mig hemma så de skickade mig till dagis ett år tidigare, säger Sabovic skämtsamt.

Kontrasterna är dock häpnadsväckande. Ena dagen gör han allsvensk debut mot ett lag som så sent som i höstas spelade mot PSG och Real Madrid – för att dagen därpå återigen sitta på vanliga lektioner som vilken annan tonåring som helst.

– Det är sjukt. I går spelade jag mot Malmö inför 20 000, nu är jag tillbaka i skolan igen. Men det är bara att anpassa sig, tillägger Sabovic.

Vad sa folk i skolan om att du debuterade i allsvenskan i går?

– Många sa grattis och vissa av lärarna hade läst om mig i tidningarna, säger 18-åringen som själv är nöjd med sin debut.

– Jag tycker att det gick ganska bra. Det var lite nervöst i början men annars gick det bra.

Debuten kunde dock ha kommit redan i omgången innan mot Hammarby inför ett fullsatt Tele2 Arena – och då från start. Pelle Olsson sa på presskonferensen efter förlusten mot Hammarby att det stod mellan Besard Sabovic och Tino Kadewere vem som skulle starta bredvid Alexander Faltsetas i Kevin Walkers frånvaro. Olsson valde den sistnämnde.

– Det var nog ganska nära att jag fick starta, men nu blev det som det blev. Det gäller att ta chansen när den kommer, konstaterar Sabovic för FD.

Ni har två raka förluster nu och på torsdag väntar Elfsborg på bortaplan. Vad ska ni göra för att bryta trenden?

– Jag tycker att vi har gjort det bra ändå. Vi har spelat två väldigt tuffa matcher nu, men det kommer liksom inte att försämra vårt självförtroende, säger Sabovic som nu suktar efter mer speltid.

– Självklart! Nu har jag ju klarat av målet att få göra allsvensk debut så nu vill jag spela ännu mer och även få starta matcher.

FOTNOT: Djurgårdens U21-lag spelar i kväll borta mot Sirius, en match som ni kan följa här på FD. Besard Sabovic kommer att starta på innermittfältet tillsammans med tidigare nämnde Tino Kadewere.

MISSA INTE – MER OM DJURGÅRDEN!

– Ranégies frustration: ”Han är en best” 
– Trots förlusten – stjärnan sågar MFF 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll