• Publicerat 30 mars, 2016
  • Skrivet av Johan Velagic
  • 260 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Stortalangen Erik Andersson kommer att vara tillgänglig för spel både i Malmö och Trelleborg denna säsong. Detta efter att de båda skåneklubbarna ingått ett samarbetsavtal.

Det nya avtalet gör det möjligt för spelare att träna och spela matcher för båda klubbarna under säsongen. Erik Andersson är en av dessa spelare. 18-åringen kommer fortsatt att vara baserad i Malmö som även har sista ordet om vart Andersson ska spela och när. På grund av UEFA:s regler får mittfältaren inte vara med i Europa League om Malmö tar sig dit.

– Syftet är att han ska få fler matcher och möjlighet till mer träning. Genom att spela matcher både hos oss och i Trelleborg hoppas vi på att kunna ge honom ännu en knuff i utvecklingen. Det är ett bra sätt som vi inte använt oss av innan på grund av Europaspel men i diskussion med Erik har vi kommit fram till att han får offra det om vi tar oss dit, säger sportchef Daniel Andersson till Malmö FFs hemsida.

Redan som 15-åring år 2012 debuterade Erik Andersson i Superettan för Landskrona BoIS. En debut där han dessutom blev målskytt. De två efterföljande säsongerna var han mer eller mindre helt ordinarie i Landskronas startelva. Inför förra säsongen gick han över till Malmö FF. I början av säsongen satt han med på bänken i Allsvenskan, men har sedan fallit bort från a-lagets matchtrupper. Den allsvenske debuten är ännu inte gjord för den centrala mittfältaren. Som nu kan spela i Superettan igen.

 

MISSA INTE!

Allt om Malmö FF – Gå till FotbollDirekts Malmö-sida
Daniel Andersson stänger – Inga fler värvningar för Malmö
Konstandeliasz sköt Malmö till guld

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll