Gais Foto: Bildbyrån

Gais och Falkenberg spelade 1-1 på Ullevi under fredagen och göteborgarna skickar iväg en syrlig passning till det allsvenska laget.
 – Vi var klart bättre och vågade spela vårt eget spel, säger Gais tränare Benjamin Westman till GP.

Varken Gais eller Falkenberg avancerade från Svenska cupens gruppspel, men insatserna skilde sig åt. Gais förlorade samtliga tre matcher och mest ihågkommet från gruppspelet är givetvis den förnedrande 1-5-torsken mot BK Forward på hemmaplan.

Falkenberg gjorde ett desto mer stabilt gruppspel med fyra inspelade poäng, vilket de slutade tvåa i tabellen med bakom AIK. Under fredagen möttes Gais och Falkenberg på Ullevis gräs, ett Gais som nyss är hemkommet från träningsläger i Turkiet.

– Vår tripp till Turkiet var välbehövlig, spelarna fick en chans att lära känna varandra både på och utanför planen. Den resan gav mycket och jag tycker att det är en mer homogen trupp uppe på Gais-gården, säger tränaren Benjamin Westman till GP.

Gais gjorde en bra insats mot Falkenberg, som trots allt spelar i en division över göteborgarna. Det var också Westmans mannar som var det bättre laget i den första halvleken och tidigare AIK-spelaren Teteh Bangura var nära att ge laget ledningen i inledningen av matchen. I stället var det gästerna från Falkenberg som satte matchens första mål och det var den väldige Hakeem Araba som noterades för det efter att ha nickat in bollen bakom Tommie Vaiho.

Gais tryckte därefter på och utdelningen kom också i slutet av den första halvleken genom Bragi Bergsson. Den andra halvleken var jämn men sett över 90 minuter tycker Gais tränare Benjamin Westman att laget borde ha vunnit.

– Prestationsmässigt är jag väldigt nöjd, vi var klart bättre och vågade spela vårt eget spel. Vi visar att vi håller måttet sen är det klart att vi borde ha gjort fler mål. Men försvarsspelet känns mycket mer stabilt och jag är nöjd, säger han.

Gais har gjort många nyförvärv inför den här säsongen. Ytterligare två nya ansikten från Nya Zeeland har hämtats in vilket gör att Gais har tre spelare från det landet som annars inte är känt för att exportera fotbollsspelare till Sverige. Det bästa nyförvärvet är kanske ändå Carl Nyström, mittbacksklippan som valde att lämna Sirius efter att laget misslyckats att ta klivet upp till allsvenskan. Det råder inget tvivel om att hans nya lag siktar på en placering i toppen, men 25-åringen är själv hemlig angående det.

– Vad vi har för målsättning håller vi internt. Men vi kommer att jobba stenhårt i varje match och det kanske är tråkigt, men det blir en match i taget för oss, säger Carl Nyström.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *