Foto: Bildbyrån

Emil Bergström har lämnat Djurgården för Rubin Kazan. Ersättare som lagkapten: Kevin Walker.
– Det är en stor, stor ära, säger Walker till Sportbladet.

Emil Bergström lämnade i januari Djurgården för Rubin Kazan i Ryssland. En mittback och ledare försvann, och därmed blev också lagkaptensplatsen vakant. Nu står det klart att tränare Pelle Olsson ger bindeln till mittfältaren Kevin Walker.

– Kevin är ett mycket bra namn för rollen. Så det fick bli honom, även om det är flera andra som också kan bära bindeln, säger Olsson till Sportbladet.

Kevin Walker är stolt över uppdraget:

– Det är en stor, stor ära. Det finns många spelare i vår trupp med ledaregenskaper och det kommer krävas att alla bidrar på sitt sätt. Vi har ett spännande år framför oss och det ska bli riktigt kul att stå längst fram i de matcherna som jag ska spela. Det är en stor ära att få vara kapten i en så pass anrik klubb. Det är det inte alla som får, säger Walker till Sportbladet.