aiktroja

AIK har släppt 2016 års matchtröja, jubileumströjan för klubbens 125-årsfirande – här är den.

AIK har släppt de första bilderna på årets matchtröja.

– Dagens lansering av AIK:s matchställ är en av årets mest emotsedda händelser, och att denna historiska tröja nu äntligen får se dagens ljus känns fantastisk kul. AIK är en av Nordens främsta klubbar och har en beundransvärd historia, så i egenskap av officiell tröjleverantör är det en ära att få dela och uppleva detta jubileumsår tillsammans med dem, säger My Bäck, Head of Sports Marketing på adidas, i ett pressmeddelande.

En skillnad mot fjolårets tröja är att den gula kragen har ersattss av en helsvart rundad krage. Den nya adidaströjan anspelar på 125-årsfirandet bland annat genom att varje siffra på tröjorna har illustrationer av historiska AIK-spelare inkorporerade. Bland dessa: Ivan Turina, Sven ”Dala” Dahlkvist, Kurre Hamrin och nuvarande tränare Andreas Alm.

”Det faktum att varje enskild siffra innehåller en unik kombination av historiska spelare bidrar även till att varje spelare i årets trupp får varsin helt unika design”, skriver man i pressmeddelandet.

Kolla in tröjan här nedan:

3a kvadratisk

5a

AIK framsida

AIK baksida

AIK_Svävande

#10

 

MISSA INTE! 

Allt om AIK – Gå till FotbollDirekts AIK-sida
16 år och så nära AIK:s a-lag – här hyllas talangen
08 Fotboll – här berättar Alm om årets AIK

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *