• Publicerat 24 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Alexander Fransson IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

FotbollDirekts Mårthen Bergman och Magnus Österberg presentera laganalyser av samtliga allsvenska lag inför den allsvenska starten. Betygen sätts utifrån allsvenska mått mätt och trupperna är hämtade från Elitefootball.com.

MÅLVAKTER
1. Andreas Vaikla
91. David Mitov Nilsson

Bergman: Mitov Nilsson bevisade förra året att han är en guldmålvakt, detta efter att ha haft en knackig säsong i ryggen. Vaikla har i mina ögon inte alls presterat under försäsongen och det vill nog till att Mitov håller sig hel om Norrköping ska utmana i toppen.
Betyg: 8

Österberg: Mitov Nilsson är en riktigt bra målvakt som ska hållas högt i konkurrensen. Letten Vaikla har visat sig vara en bra keeper under försäsongen i Mitovs skadefrånvaro. Ska Peking vara i toppen måste dock den först nämnde vakta kassen i merparten av matcherna.
Betyg: 8

FÖRSVARARE
4. Andreas Johansson
21. Andreas Hadenius
11. Christopher Telo
13. Erik Lindell
25. Filip Dagerstål
2. Henrik Castegren
3. Jón Gudni Fjóluson
6. Linus Wahlqvist
15. Marcus Falk-Olander
30. Nikola Tkalcic

Bergman: Försvaret ser starkare ut än i fjol och om Tkalic eller Telo kan ta steget fullt ut till vänster så är backlinjen grym. Förutsatt att Ante Johansson håller ett år till vill säga. Fjoluson adderar ytterligare en passningssäker (vänster)fot.
Betyg: 8

Österberg: Boo Wiklander ut och Fjoluson in som kompanjon till Adde Johansson. Det finns goda skäl att tro att Norrköping har bytt upp sig just där. Ytterbackar har man av god kaliber också i form av Tkalic/Telo till vänster och Wahlqvist till höger. Frågan är hur det ser ut efter sommaren.
Betyg: 8

MITTFÄLTARE
7. Andreas Blomqvist
9. Arnor Ingvi Traustason
20. Daniel Sjölund
14. Eric Smith
8. Nicklas Bärkroth
27. Tesfaldet Tekie

Bergman: Förlusten av Fransson är blygtung. I mina ögon var han lagets bästa spelare tillsammans med Ante Johansson förra året. Blomqvist och Smith kan absolut göra bra insatser, så även Tekie, men att de skulle vara Fransson-bra över hela säsongen? Knappast.
Betyg: 9

Österberg: Den enda tunga förlusten här när Alexander Fransson lämnat för proffslivet (Basel) men skapliga ersättare i form av Blomqvist och Erik Smith. Bärkroth till höger, Traustason till vänster är det hög klass på.
Betyg: 9

ANFALLARE
5. Christoffer Nyman
10. Emir Kujovic
24. Gentrit Citaku
16. Joel Enarsson
19. Sebastian Andersson

Bergman: Hade Kamara varit frisk är det här en given tia. Men Kujovic och Nyman duger gott och väl till en nia. Hur Sebastian Andersson klarar bänken återstår att se, men i honom och Enarsson finns det potential för en hel del mål.
Betyg: 9

Österberg: Kujovic och ”Totte” Nyman är kvar men ett tråkigt besked med Kamaras hjärtproblem. Inhopparen Joel Enarsson finns kvar och dessutom en sen värvning av Sebastian Andersson (Djurgården). Jag tror att helheten här kan bli väldigt, väldigt lyckosam.
Betyg: 9

CHEFSTRÄNARE
Janne Andersson

Bergman: ”Party-Janne” gjorde en bragd ifjol och han har visat upp att han är en allsvensk topptränare. Nu ska det kombineras med Europa-kval och det återstår att se hur han lyckas balansera det. Har stort förtroende i klubben.
Betyg: 8

Österberg: Janne Andersson är manager och har ett stort sportsligt ansvar. Många kontrakt på väg ut, klubben ska visa upp sig i CL-kval. Dessutom är Anderssons eget avtal inne på sista året. Jag tror absolut inte att han är ”mätt” efter guldet, jag undrar bara om han är lika hungrig. Har gjort ett makalöst jobb med klubben.
Betyg: 9

SAMMANLAGD POÄNG
Bergman: 42 av 50
Österberg: 42 av 50

SLUTPLACERING
Bergman: 6
Österberg: 5

Vad tycker du om IFK Norrköping i år? Ge din syn i kommentarsfältet. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *