• Publicerat 24 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
antonsson elm Foto: Bildbyrån

FotbollDirekts Mårthen Bergman och Magnus Österberg presentera laganalyser av samtliga allsvenska lag inför den allsvenska starten. Betygen sätts utifrån allsvenska mått mätt och trupperna är hämtade från Elitefootball.com.

MÅLVAKTER
30. John Håkansson
32. Lucas Hägg-Johansson
1. Ole Söderberg

Bergman: Ole Söderberg har stor potential och så har även målvakterna som backar upp. Men en stabil nivå och leverans match efter match? Där finns det en del att bevisa. Förra säsongen var det, som med resten av laget, lite svajigt.
Betyg: 7

Österberg: Ole Söderberg lär bli nummer ett här utan någon större konkurrens. En stabil målvakt som knappast ska ses som någon av seriens bästa. Unge Lucas Hägg-Johansson en lovande keeper men knappast en utmanare på riktig, detsamma gäller John Håkansson, född 1998.)
Betyg: 7

FÖRSVARARE
21. Anton Maikkula
13. Emin Nouri
4. Marko Biskupovic
2. Markus Thorbjörnsson
3. Sebastian Starke Hedlund
14. Stefan Larsson
5. Viktor Agardius

Bergman: Spännande med Viktor Elm som mittback. Tror det kan bli succé. I övrigt en rutinerad backlinje som bör kunna hålla en hyfsat hög ”snittprestation”. Bredden inte jättestor men underifrån finns flera spännande spelare i Kalmars U-lag.
Betyg: 7

Österberg: Starke Hedlund är en bra värvning, Agardius, Larsson och Nouri har alla gott om rutin. Thorbjörnsson med skadeproblem men givetvis en mycket erfaren spelare det med. Viktor Elm är tänkt att ”omskolas” till mittback. Det kan mycket väl bli lyckat.
Betyg: 7

MITTFÄLTARE
20. Carl Johansson
24. Filip Sachpekidis
17. Herman Hallberg
7. Ismael Silva Lima
11. Jonathan Ring
17. Muktar Ahmed
27. Papa Alioune Diouf
6. Rasmus Elm
29. Romario Pereira Sipiao
22. Svante Ingelsson
10. Tobias Eriksson
23. Viktor Elm

Bergman:  Rasmus Elm är förstås hela skillnaden här. Med Ismael bredvid sig och båda i form så ja… allsvenskans bästa innermittfält? Sachpekidis måste upp och prestera mer och kan Jonathan Ring komma tillbaka? Hög högstapotential om allt funkar.
Betyg: 8

Österberg: Lite tjatigt och lite skrämmande. Rasmus Elm påverkar verkligen bedömningen här. Med tanke på att han verkar vara på gång på allvar så… herregud vad bra han är och vad viktig han blir på KFF. Romario och Sachpekidis två andra spelare som är riktigt bra. Kalmars bästa lagdel.
Betyg: 9

ANFALLARE
16. David Elm
12. Lumala Abdu
9. Marcus Antonsson
26. Pär Ericsson

Bergman: Jag gillar Marcus Antonsson skarpt. En riktig måltjuv som vet hur man löper och med en Elm och en Ismael som vet hur man slår bollarna så kan det bli ungefär hur många lägen som helst. Bredden? Obefintlig om inte någon spelare tar ett rejält kliv framåt eller får det att lossna.
Betyg: 7

Österberg: Antonsson, Ericsson, Abdu och kanske David Elm. Det är en skaplig samling forwards där det nog det mesta ändå hänger på om Antonsson kan fortsätta det han gjorde ifjol. Jag tror att han kan det…
Betyg: 8

CHEFSTRÄNARE
Peter Swärdh

Bergman: Swärdh var en stor besvikelse ifjol och han har mycket att bevisa efter fjolåret. Får back up av Rydström som fått mycket beröm för sitt assisterande arbete.
Betyg: 6

Österberg: Förra året blev en prövning för Swärdh och med Rasmus Elm i spelbart skick från start höjs kraven på Swärdh också. Måste leverera en bättre säsong än i fjol helt enkelt. Henrik Rydström assisterar vilket väl fungerar avlastande för den erfarne Swärdh när det gäller media.
Betyg: 7

SAMMANLAGD POÄNG
Bergman: 35 av 50
Österberg: 38 av 50

SLUTPLACERING
Bergman: 11
Österberg: 10

Vad tycker du om Kalmar i år? Ge din syn i kommentarsfältet. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *