Redan i fjol var Alexander Isak nära att bli AIK:s yngste allsvenske spelare genom tiderna när han satt på bänken i säsongslutet mot Örebro.
Kort på det följde en Twitterhyllning från självaste Henok Goitom: ”Om man utbildar Alexander Isak på ett bra sätt så har vi en framtidsman där. Spelförståelsen är grym”.

I vinter har surret kring hans namn växt sig allt starkare; hur han har debuterat för AIK i Svenska Cupen och gjort mål, liksom hur han nyligen tog ett av våra juniorlandslag till EM-slutspel i sommar.

Det senaste dryga halvåret gör honom nu till AIK:s talang nummer ett. Åtminstone för FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg som vågar se honom som en allsvensk debutant redan i år.

– I mina ögon har han sådana kvaliteter och jag är säker på att AIK också ser det på det viset, säger Österberg och fortsätter:
– Han är AIK:s största talang, han är en större talang än Marko Nikolic. Han visar just nu helt enkelt mer. För mig är han det och ännu ett exempel på så starkt AIK:s ungdomsakademi växer.

En tonårsstjärna är född och nu börjar hans fotbollsliv gå snabbare och snabbare. Men det här är inte en kille som riskerar att fastna i ett sus och dus när uppmärksamheten nu allt mer kommer över honom.

– Nej, det tror jag inte. Han verkar trygg och AIK:s organisation finns rätt människor. Nej, han är otroligt spännande. Mest är det fysiken och då menar jag snabbheten jag imponeras av och hur han slår ut sina motståndare i man-mot-man. Ja, men det är en spelare som ständigt vågar.
– Modet han visar och så det där långa löpsteget som bara flyter på det där internationella viset.

– Att vara så bra som han är just nu, det är en jättebedrift vid 16 års ålder. Det är fullt logiskt att han imponerar i pojklandslaget och visar hur han kan konkurrera redan nu i AIK:s a-trupp.

Vad tror du om allsvenskan redan i år – du vågar tro på det…?

– Absolut finns det sådana möjligheter. När en sådan som Rickson Mansiamina ser ut att vara på väg att lånas ut så öppnar det ju rimligen ytterligare för Alexander. Nej, jag är övertygad om att AIK har ett nytt stort namn på gång här. Med sådana som Ackerman, Novakovic och Alm så har han stora chanser att bli ett stort namn.

MISSA INTE – MER OM AIK
– Möjligt för AIK att gå förbi Hammarby?
– Stor deal klar – stora pengar på väg in

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll