ME1BB160214PA131

Magnus Eriksson var på väg mot allsvenskan i januarifönstret. Både IFK Norrköping och MFF jagade honom – men stoppades av en hög prislapp. I dag kan FotbollDirekt avslöja att mästarna ännu har Bröndbyproffset som högaktuell.

Magnus Eriksson har problem i Bröndby och har sett ut att vara på väg att bryta upp sitt flerårskontrakt i förtid.
IFK Norrköping och Malmö FF uppgavs vara framme i januari men med Bröndbys pris på 6-7 miljoner så släppte de båda allsvenskarna en affär. Den forne MFF-stjärnan har tidigare även hävdats aktuell för AIK.

Magnus Eriksson har emellertid blivit kvar i Köpenhamn och Bröndby och fortsättningen för honom har inte blivit lättare. Inte mer än två mål på 20 matcher – siffror som delvis förklaras av Eriksson i en defensiv roll.

Tungt för ett namn med ett kontrakt fram till 2019. Till det ska läggas hur han gick mållös borta i Kina.

Men i dag står det alltså klart att IFK Norrköping allt jämnt finns med i bilden och har den 25-årige anfallaren som ett huvudalternativ – om Emir Kujovic säljs i sommar.
Så var det redan i januarifönstret om den allsvenske skyttekungen hade sålts- och det gäller alltså fortfarande, enligt FD:s uppgifter.

Norrköpings kontakter med Danmarksproffset har bestått och hur förhoppningen från Norrköpingshåll är att danskarna i sommarfönstret är beredda att gå ner.

Så här har den danske journalisten Sören Sorgenfri tidigare år kommenterat svenskens  status i den danska superligan:

– Magnus Eriksson har inte gjort ett sådant avtryck som Bröndby hoppats på, och både klubben och spelaren är intresserade av att gå vidare. Det har pågått samtal i flera veckor och det är troligt att han återvänder till allsvenskan. Men Bröndby hoppas att kunna få en handfull miljoner kronor och det är inte troligt att varken Norrköping eller MFF kan betala den typen av summor, så det kommer bli en thriller in i sista minuten, säger Sorgenfri till FD.

MISSA INTE – MER OM NORRKÖPING

– Tog i från Djurgården – ännu ett Norrköpingsfynd?
– Hade kunnat säljas – men nu ett besked som får Norrköping att pusta ut

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *