BB160321AE013

UPPLANDS VÄSBY. Tillbaka i allsvenskan för första gången på 47 år. Då är det två bröder som ska se till att Jönköpings Södra håller sig kvar i allsvenskan.
– Han är en fotbollsnörd och jag älskar fotboll men kanske inte riktigt lika mycket, säger anfallaren Tommy Thelin om brorsan, och tränaren, Jimmy.

J-Södra dominerade superettan i fjol och ledde från start till mål. Tränaren Jimmy Thelin och målskytten Tommy Thelin ät bröderna som låg bakom mycket av framgången.
– Jag fick snacka in honom som huvudtränare så att jag fick behålla min plats ett tag till. Han är så bra som de säger, så jag är väldigt tacksam att få ha honom som tränare, säger Tommy Thelin på den allsvenska upptaktsträffen.

Och det finns skillnader bröderna emellan.
– Han väger 20 kilo mer än mig skulle jag säga, säger Tommy och skrattar innan han fortsätter:
– Han är en fotbollsnörd och jag älskar fotboll men kanske inte riktigt lika mycket.

J-Södra är ett lag utan speciellt mycket allsvensk rutin och inlånade MFF-anfallaren Pawel Cibicki är den som har flest allsvenska framträdanden.
– Nu har de tagit sig till allsvenskan och definitionen är då allsvenska spelare. Jag tror det finns mer att ta av det här laget, säger tränaren Jimmy Thelin.
– Vi har en trupp där flera spelare kan spela på flera olika positioner så att vi kan täcka upp för varandra. Förra säsongen är förra säsongen och den har vi lagt bakom oss nu, vi kan inte klamra oss fast i den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *