Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. På tisdag spelar Hammarby nytt cupderby och vid seger är Bajen bara två matcher från Europa. Kennedy Bakircioglu menar dock att resan inte kommer att bli lätt.
– Det blir tuffare och tuffare, konstaterar stjärnan för FotbollDirekt.se.

Hammarby har utvecklats till Stockholms stora derbykungar. Som nykomling i fjol vann de tre av fem derbyn och i söndags slog de Djurgården komfortabelt med 3-1 i den avgörande gruppspelsmatchen i Svenska cupen. På tisdag väntar nytt cupderby, denna gång på Friends Arena mot AIK – vilket är en repris av förra årets cupmatch lagen emellan som Hammarby vann med 2-1.

– Vi gjorde det bra mot dem förra året och hoppas såklart att vi ska göra samma sak igen, konstaterar Kennedy Bakircioglu för FD.

Kennedy satt på bänken senast mot Djurgården, men han har tidigare spelat en stor roll i Stockholmsderbyna genom åren och att laget lottades mot AIK gläds han över.

– Det kommer bli hur kul som helst, det blir nog ett skön fight som alltid när det är derbyn, säger Kennedy som dock hade hoppats på att spela matchen på Tele2 Arena.

– Jag trodde att vi skulle spela på vår hemmaplan och det hade ju varit guld värt att spela på Söderstadion, men de är ju hemmalag och ska då egentligen spela på sin hemmaplan så det är inga konstigheter.

Tre matcher från Europa nu. Hur kul skulle det vara att komma dit?

– Det hade varit fantastiskt. Men det är tre tuffa matcher och det blir ju bara tuffare och tuffare i och med att det oftast bara är de bästa lagen kvar.

– Det är bara positivt att få spela dessa matcher, komma igång ordentligt så här innan premiären.  Men det kanske inte var så positivt för Örebro förra året som kanske blev lite för mätta efter att de gått till final. Men det måste ändå vara bättre än att spela träningsmatcher.

Casper Nordqvist – Anton Zetterman 

MISSA INTE – MER OM HAMMARBY!

– Inte fit for fight – men nu ger stjärnan skönt besked
– Efter kritiken – nu ageras det 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll