nanne Foto: Bildbyrån

Brassen Alex har hittills gjort stor succé i Hammarby och nu kan ytterligare en brasiliansk anfallare vara på väg in hos Bajen – en värvning som FD:s krönikör Magnus Österberg välkomnar.
– Det är som sagt bra men ändå lite förvånande att de vill plocka in en utlänning med tanke på att de redan balanserar på utlänningskvoten.

Hammarbys anfallsuppsättning är inte mördande.
Efter att såväl Linus Hallenius som Pablo Piñones Arce lämnat sedan i fjol är det ont om renodlade anfallare i Hammarby. Väldigt ont till och med, menar FD:s krönikör Magnus Österberg.
– De behöver en till forward, det råder inget tvivel om det, konstaterar han.

– Det är flera spelare i Hammarby som kan spela anfallare, men förutom Alex har Hammarby inga renodlade forwards. Smarason, Torsteinbö och Khalili kan spela där men de är inga permanenta lösningar.

I slutet av februari avslöjade Sport-Expressen att Hammarbys sportchef Mats Jingblad samt chefsscouten Mikael Hjelmberg varit nere i Brasilien för att leta spelare och vad det verkar handlar det om en anfallare som ska stärka truppen.

Magnus Österberg tycker att det är helt rätt att klubben vill hämta in en till anfallare.

– De behöver en till forward, det råder det inget tvivel om. För varje gång som Alex har gjort det bra har Hammarby nästan varnat för att han kommer göra sämre insatser. Han är oprövad och mycket är nytt för honom, därför kan man förvänta sig att hans prestationer kommer att vara upp och ner. Så de behöver onekligen en till forward, det tror jag alla känner.

– Det är som sagt bra men ändå lite förvånande att de vill plocka in en utlänning med tanke på att de redan balanserar på utlänningskvoten, men klubben kanske har andra saker på gång som vi inte känner till.

Vilken typ av anfallare behöver Hammarby?

– De skulle behöva lite fler kilon och centimeter där framme. En anfallare som framförallt är bra i boxen, en klassiskt centertyp.

Är du ändå förvånad över Alex framfart?

– Jag såg honom på lägret i Spanien under träningarna och han visade att han är en väldigt bra avslutare som är klinisk framför mål. Men att skulle vara så bra i det stora spelet och att han jobbar så hårt som han gjort är jag förvånad över måste jag erkänna.

MISSA INTE – MER OM HAMMARBY!

– Kennedy ger grönt ljus
– Hemliga receptet till derbyframgången mot Djurgården 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *