HIAIBB150927JL082-1

AIK– Hammarby. På tisdag ännu en stort uppskruvad derbyfest i Stockholm.
I fjol 41 000 åskådare. I år närmare 30 000. Ett större tapp men likväl tjänar AIK stora pengar. Uppskattningsvis omkring fyra miljoner kronor.
– Att sälja nästan 21 000 biljetter på två och en halv dag till en match som folk inte kände till innan i måndags är en mycket bra siffra, säger AIK:s vd Mikael Ahlerup till FD.

Förra helgen Djurgården- Hammarby inför över 20 000 åskådare.
Bara dryga veckan senare, nu kommande tisdag så går AIK-Hammarby upp Svenska cupen-repertoaren. Denna gång väntas 25 000-30 000 åskådare till Friends och stora pengar in för AIK Fotboll.

När lagen möttes på Friends arena i fjol så gav det derbyt den gången AIK intäkter på mellan 5-6 miljoner kronor, enligt SVT Sport.
Nu sjunker siffran men det handlar om fortsatt stora pengar och AIK tjänar, enligt vad FD erfar, cirka fyra miljoner. Med andra ord så ännu ett ”Bajen-klipp” på gång för AIK.

– Det här visar det otroliga intresse som finns när det gäller AIK:s hemmamatcher. Vill man ha en bra plats till på tisdag rekommenderar jag att man köper sin biljett så snart som möjligt, säger AIK-chefen Mikael Ahlerup till FotbollDirekt.se.

Det täta derbymatchandet med andra ord guld värt för Stockholmsfotbollen. Djurgården bekräftade ju inför mötet med Hammarby på Tele2 hur den matchen skulle generera cirka två miljoner – pengar som togs in på 21 000 åskådare. Detta enligt Sport-Expressen.

I fjolårets cupderby mellan AIK och Hammarby så slog Bajen till och vann med 1-2.

MISSA INTE
– Nej, det här räcker inte för AIK – för många om och men
– Skulle kunna gnälla på Bajen – men vägrar göra det

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *