• Publicerat 12 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I morgon väntar en het kvartsfinal i svenska cupen mellan Malmö FF och IFK Norrköping – en match som kan gå till straffar om det fortfarande är oavgjort efter ordinarie tid och förlängning. Ett scenario MFF är förberedda på.
– Olof Persson och jag har fyra (skyttar) som är klara redan, säger tränare Allan Kuhn till Sydsvenskan.

Precis som i de flesta andra cuptävlingar leder ett oavgjort resultat i svenska cupens utslagsrundor till förlängning och eventuellt också straffsparkar. Malmö FF är redo om ett sådant scenario om det skulle uppstå i morgondagens kvartsfinal mot IFK Norrköping på Malmö IP.

– Vi har inte tränat på det, men Olof Persson (assisterande tränare) och jag har fyra (straffskyttar) som är klara redan, säger MFF-tränaren Allan Kuhn till Sydsvenskan.

Att träna på att slå straffar är dock inget som MFF tränat extra på.

– Det är ingen mening att träna på straffar. Det handlar om vem som är iskall, vem som tycker läget är skitkul. Och det har jag koll på, säger Kuhn.

En eventuell förlängning och eventuella straffsparkar är inte heller något Kuhn funderat på angående hur han kommer genomföra byten och liknande, enligt honom själv.

– Nej, min utgångspunkt är att vi ska ha vunnit efter 90 minuter. Sen kan det förstås komma ett läge då man under matchen får fundera lite grand, säger han till Sydsvenskan.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll