MAL1BB160214PA016

Nu finns ett förslag från polisen i Skåne om att spruta vatten på fans som eldar med bengaler. Det är helt enkelt Malmö FF som motsätter sig idén.
– Vattnet kan generera gnistor när den landar på bengalen, säger MFF:s säkerhetschef Peter Narbe till Sydsvenskan.

Det var Polismästare Lena Matthijs som nyligen ville öppna för ett nytt förslag i försöken att komma till rätta med fans som tänder bengaler.
Matthijs ville helt sonika dela in i läktaren i flera mindre områden och ovanför varje montera upp sprinklersystem som skulle aktiveras när fans tänder bengaler.

Malmö FF har nu tittat på förslaget och reaktionen är inte positiv från MFF_håll, ett MFF som annars jobbar hårt med att komma tillrätta med bengaltändningar.

– Vi är villiga att hitta infallsvinklar på utmaningen med olagliga pyrotekniken. Men den här idén är ingenting som jag ser skulle hjälpa Malmö FF i den generella problematiken, säger Peter Narbe till Sydsvenskan.

– Man måste vara väldigt försiktig men vad man gör när det finns brandfarligt material i en folkmassa. En pjäs kan tappas och landa på någon, säger Peter Narbe.

Malmö FF:s SLO Pierre Nordberg om förslaget:

– Det dyker upp lite då och då. Men det ger ingen effekt, de släcker inte bengalerna. En bengal är ett nödbloss, gjorda för folk i sjönöd och då är det ju vatten runtomkring.

Av olika förslag för att få stopp på bengalbrännadet, hur rankar du detta?

– Som ett av de sämre, säger Pierre Nordberg.

Polismästaren Lena Matthijs hade även ännu ett hårdare förslag att presentera och vill hantera visiteringen innanför biljettspärrarna. Detta för att kunna gripa de som försöker smuggla in pyroteknik och med det inte bara avvisa som i dag utanför arenan.

– Det är en ganska komplex juridisk fråga som handlar om det avtal en konsument ingår med en arrangör. Och jag vet inte om man kan göra på det viset. Det är polisiär fråga att se över och ge oss råd om, i sådana fall, säger Peter Narbe.

MISSA INTE – MER OM MFF
– Malmöstalangens svarta resa – från ställe till ställe utan framgång
– Han ger sig inte – vill sno MFF-stjärnans plats

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *