Dif1BB150713PA163

Haris Radetinac gick sönder i fjol somras och har varit borta sedan dess. Men i dag meddelar djurgårdsstjärnan att han är nära en comeback efter sin svåra skada.
– Jag skulle med lite tur kunna spela match igen i mitten av april även om det är mer troligt i slutet av april. Senaste veckorna har det känts fantastiskt, säger han till FotbollDirekt.se.

Det var en av fjolårets mest uppmärksammade allsvenska nyheter. En tråkig sådan.
I ett läge där Djurgården efter en trög start lyfte sportsligt och hur han själv såg ut som ett absolut allsvenskt toppnamn – så brast från ingenstans hans korsband på en träning.

Drygt sex månader senare så ser han nu ut att bara vara 5-6 veckor i från en matchcomeback.
Ett värdefullt besked med ett annat stjärnnamn, Kerim Mrabat, borta för större delen av säsongen och så till det den tunga derbyförlusten senast.

Den här Radetinac-nyheten kan nu ge Djurgården liknande stjärnglans som när Mathias Ranegié nyligen presenterades. Själv gör han hur som helst sitt bästa för att skruva upp förväntningarna. Självförtroende finns där obrutet – trots de svåra månader han tvingades in i förra sommaren.

– Jag mår otroligt bra mentalt. Ah, man vill ju bara börja spela igen och få ge tillbaka till alla efter det fantastiska stöd jag har fått den här tiden.
– Jag blir bara starkare och starkare på alla vis. De senaste veckorna har det känts fantastiskt. Det spelar ingen roll hur mycket belastning jag har kört, mitt knä har känts starkt hela tiden, berättar han för FD.

– Jag skulle vilja träna för fullt nu, jag skulle vilja spela matcher igen i mitten av april. Men det kommer att dröja lite till. Det blir bäst så att ge allt lite extra tid. Nu börjar jag träna med laget på måndag och fram emot fredag om allt går som det ska så blir det mer possession-spel.

– Ja, jag har klarat alla tester och tränar redan med boll. Kontroll och balans finns där.

Men en allsvensk comeback kommer att dröja ett tag efter premiären?
– Ja, i slutet av april, eller i början av maj är nog det mest troliga.

När han sedan väl är i gång igen och har gjort sin första allsvenska match så kommer han omgående att sätta press på sig själv.
Det skulle annars kunna vara lätt att tro att det tar ett par månader att nå sitt toppjag efter en sådan skada han har gått igenom.

– Nej, jag ser det inte så. När jag väl har spelat min första match igen så får det inte ta mer än 2-3 matcher innan jag är nära så bra som jag var tidigare. Det ska gå snabbt att nå tillbaka. Det fotbollsmässiga har inte försvunnit och fysiskt så är jag stark.

MISSA INTE – MER OM DJURGÅRDEN

– Varför släpps han av Djurgården?

FD:s krönikör sågar Djurgårdens chanser i toppen

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *