• Publicerat 10 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
kennedy nanne Foto: Bildbyrån

Precis som arenakollegan Djurgården höll Hammarby årsmöte på torsdagskvällen och även där var det ett positivt ekonomiskt resultat som redovisades. Faktum var att Hammarbys siffror överträffade både AIK och Djurgårdens när det gällde den ekonomiska vinsten för 2015.

För andra året i följd redovisade Hammarby Fotboll ett positivt ekonomiskt resultat. Vinsten för 2015 uppgick till 8,1 miljoner kronor och i detta bottnar den starka biljettförsäljningen och spelarförsäljningarna av Nahir Besara och Johannes Hopf, skriver klubben i sin ekonomiska kommuniké som publicerades på torsdagskvällen på klubbens hemsida.

Jämfört med budgeten för 2015 uppgick intäkterna till 130 procent av vad som budgeterats.

Totalt gjorde Hammarby Fotboll en förbättring av resultatet på nästan fem miljoner kronor, detta trots att klubben fick ökade kostnader i form av arenahyra och personal och att spelarköp medvetet gjordes tidigare än vad som ursprungligen var tänkt.

Vinsten är alltså högre än både vad antagonisterna Djurgården och AIK kunde redovisa för 2015, där Djurgården gick med nästan två miljoner kronor i vinst och AIK med en.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *