• Publicerat 10 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Bjorkebaum Foto: Bildbyrån

En gång i tiden var han aktuell för Djurgården men skador har stoppat anfallaren Ante Björkebaum att ta ytterligare kliv i karriären. 2016 hoppas han visa att han fortfarande kan leverera mål och assist.

14 mål 2011 och 15 mål 2012 i norrettan gjorde att Ante Björkebaum blev intressant för större klubbar än Sirius. Men korsbandsskador har hindrat hans framfart för när han väl spelat har han gjort mycket mål. 2013 hann han göra tre matcher innan han skadade sig på nytt men på dessa tre petade han in hela fem mål.

2014 blev det inget spel alls på grund av skador och förra säsongen stannade han på tre mål och fyra målgivande passningar på 18 matcher, då plågad av knäproblem.

Nu ser dock tillvaron ljusare ut och Björkebaum går för fullt på Sirius träningar.
– Det var mitt sjätte pass på fyra dagar så det kändes lite i benen, men det gick helt okej, säger Björkebaum till unt.se efter torsdagens träning på Löten.

Han hoppas också att han ganska snart ska hitta känslan för fotboll igen.
– När jag väl kan gå hundra så ska det gå ganska snabbt innan jag kan spela match. Jag hoppas hinna med någon minut innan seriestart, men sen ska jag vara tillgänglig till premiären.

Och han hymlar inte med målsättningen för 2016 för hans egen del.
På frågan hur många mål han siktar på denna säsong blir svaret med ett skratt:
– 20.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *