jahn Foto: Bildbyrån

Djurgården är på väg att låna ut försvarstalangen Michael Jahn. Det är nära med en utlåning säsongen ut, till Husqvarna FF i division 1.
– Han behöver få ett bra steg in i seniorfotbollen, och då känns Husqvarna i division 1 som ett jättebra alternativ, säger
 Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.

Michael Jahn har varit på gränsen till Djurgårdens a-lag sedan i fjol då han flyttades upp i U21-truppen. I fjol fanns han med på bänken i flera allsvenska matcher för klubben.

20-årige Jahn har i år sett ut som ett fjärdealternativ på mittbackspositionen i Djurgården, bakom Omar Colley, Marcus Hansson och Jacob Une Larsson.

Men nu blir det istället en utlåning för mittbackstalangen. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är det nu mycket nära med en flytt till Husqvarna FF. Klubben, som var i Superettan för två år sedan men numera spelar i Division 1 södra, är på väg låna in Jahn för den här säsongen.

Uppgifter som bekräftas av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

– Han har varit där och tränat tidigare, och klubbarna är överens om ramarna för ett låneavtal. Det som återstår är att Micke ska diskutera det här med sin familj. Så det är inte helt klart än, men klubbarna har fört en positiv diskussion, säger Andersson till FotbollDirekt.se.

Djurgårdens sportchef tror att en utlåning till division 1 kan vara ett bra steg för mittbacken:

– Det är en bra miljö för honom i och med att han i år inte är junior längre. I fjol kunde han träna med vårt a-lag och få en bra matchmiljö i U19- och U21. Nu behöver han få ett bra steg in i seniorfotbollen, och då känns Husqvarna i division 1 som ett jättebra alternativ.

MISSA INTE! 

Allt om Djurgården – Gå till FotbollDirekts Djurgården-sida
Fler talanger kan lämna Djurgården – men klubben tvekar
Här rankas Djurgården i allsvenskan 2016: ”Närmare botten” 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *