KOBB140719BB469

Kristoffer Olsson är ett av Danmarks hetaste nya namn. Succén mot Manchester United skapar stor uppmärksamhet kring den tidigare Norrköping– och Arsenal-spelaren. I går avslöjade FD hur Club Brügge nu visar intresse. I dag talar han ut om sin succé.
– Det är ju otroligt kul med uppmärksamheten efter United-matcherna för klubben men även för mig personligen, säger Olsson till FD.

Är Krisfoffer Olsson ett namn för den nya a-landslagsgenerationen som är på väg in till kommande kval till VM i Ryssland 2018?
Jämte det närmar han sig även ett genombrott på klubbnivå och en större övergång i sommarfönstret i augusti. Hur som helst rankas han i nuläget högt i den danska Superligan och har ett namn som nu värderas, enligt vad FD erfar, till cirka 20 miljoner kronor.

– Det är klart att det är viktigt för mig det som händer just nu. Det visar ju att jag håller mot motstånd på toppnivå, säger han utan ton av kaxighet till FotbollDirekt.se men fortsätter med viss frustration:
– Nej, jag tycker inte att det har gått snabbt för mig… kommenterar han framgångarna som kommit så omedelbart i Midtjylland och fortsätter:
– Alltså jag tycker att det har gått lite långsamt. För mig hade det gärna fått gå ännu snabbare. Ja, jag tycker det, jag har höga krav på mig själv.

En frustrationen som kan ha att göra med hur han under så lång tid i Arsenal sällan eller aldrig tilläts a-lagsfotboll.
Men i Danmark fick ”Koffe”, som han kallas, direkt det anseende han så länge jagat och beskrevs tidigt som en ”ny Petter Andersson” och med stark uppbackning lossnar det nu plötsligt och han ser ut som ett av Sveriges mest spännande nya namn.

– Klubben tror på mig. jag får spela och jag har fått spela i många viktiga matcher. Gör du det så avdramatiseras saker och ting till slut för dig. Man inser att även de bästa bara är människor. Så enkelt är det. Ju fler gånger man gör någonting, ju mer lär man sig, precis som med allting annat.

Har du känt vånda över att inte hålla närmare högsta nivån, trots att du ändå på sätt och vis känt på en storklubb som Arsenal…?

– Nej, inte så…men det är klart men vet ju inte förrän man på allvar testat. Men visst betyder det otroligt mycket att psykiskt känna att man faktiskt håller. Då händer det saker. Och sådant här sporrar ju ännu mer…jag vill ju nå högstanivån.
– Nej, det är klart att det betyder oerhört mycket mentalt för mig det som händer just nu. Som att exempelvis känna att det inte är så stort att möta Manchester United, utan mer se det som en vanlig match.

Men trots snabba framgångarna du nu har i Danmark så vill du att det ska gå ännu snabbare…
– Men jag vill ju det…att det ska gå ännu snabbare. Jag har ändå hållit på ganska länge nu. Det handlar ju om att man vill mycket. Ja, det är ju en boost med uppmärksamhet. Det är bara kul med uppmärksamhet. Det måste man tycka om.

Och Club Brügges intresse som du redan har kommenterat…?

– Jag tänker som sagt bara på Midtjylland just nu. Jag vill inte tänka annat. Men som jag sade; det är enbart kul att höra att det finns intresse. Det är ju det här man vill – att nå så långt som möjligt.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *