• Publicerat 8 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
hgerback

Allsvenskans bästa spelare 2016? En titel lika svår att dela ut nu innan säsongen som det är att tippa vem som lägger beslag på SM-pokalen om sisodär nio månader. Det hindrar dock inte FotbollDirekts krönikör Mårthen Bergman och Magnus Österberg från att lista sina kandidater till priset. Under de kommande nio dagarna kommer duon i tur och ordning ranka allsvenskans bästa: målvakter, högerbackar, vänsterbackar, mittbackar, högeryttrar, vänsteryttrar, innermittfältare, anfallare och tränare.

Info: På platserna 1-3 placeras de spelarna som Bergman och Österberg anser vara bäst på sin position, inför allsvenskan 2016. På platserna 4-5 hittar ni två ”jokrar” som efter säsongen 2016 mycket väl kan hamna 1-3 på listan över allsvenskans bästa på sin position.

1. Emil Salomonsson, IFK Göteborg
Kommentar: Blåvitts offensive, evighetslöpande och ständigt utmanande högerspringare har, trots bristen på blågult spel, presterat på en väldigt hög allsvensk nivå under de två senaste åren. Tre mål och nio assist 2014 blev fem mål och sex assist 2015. En fin inläggsfot och offensivlusta som är viktig för Blåvitts anfallsspel, samtidigt som att han inte alls är lost defensivt.

2. Linus Wahlqvist, IFK Norrköping
Kommentar: Supertalangen som är den 18-åring i modern tid som gjort flest allsvenska matcher. 29 matcher blev det på högerbacken när han var en av nyckelspelarna när ”Peking” vann guld. Är i grunden mittback och även om hans defensiv på kanten är fin och hans vilja att gå med i offensiven även den är bra så har han en del att slipa på i inläggsfasen. Men här finns mer potential än hos någon annan allsvensk högerback.

3. Anton Tinnerholm, Malmö FF
Kommentar: En krigare som aldrig ger sig. Har utvecklat offensiven och är stundtals ett av MFF:s vassaste offensiva vapen med sina ständiga löpningar och inbryt från kanten. Har personifierat mycket av det MFF ska stå för och är en fanfavorit hos de himmelsblå fansen. Har ryktats vara på väg bort flera gånger och står han för en fin vår lär bud i rätt klass ramla in under sommaren.

Jokrar:

4. Birkir Mar Saevarsson, Hammarby IF
Kommentar: Kanske bästa spelare i Hammarby ifjol och en stark anledning till att laget klarade nytt kontrakt. Bidrar med kraft och snabbhet i försvarsspelet och är dessutom nyttig offensivt med sin löpstyrka. Kan användas både som högerback och mittback. Med ett hägrande EM-slutspel lär motivationen vara på topp.

5. Ronald Mukiibi, Östersunds BK
Kommentar: Ett fysiskt kraftpaket med styrka i närkampsspelet. Kommer ställas på hårda defensiva prov med lagets offensiva spelstil i minnet. Har bra fysik och kan säkerligen användas på flera positioner men blir utan tvekan en spelare som absolut kan sticka ut som ett stort utropstecken.

Vad tycker du om listan? Vilka saknas? Vilka ska bort? Ge gärna era egna listor i kommentarsfältet nedan.

I morgon: Allsvenskans bästa mittbackar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *