• Publicerat 7 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
aik Foto: Bildbyrån

AIK mot Hammarby och Malmö mot Norrköping. Svenska cupen-lottningen bjöd på två stormatcher och FotbollDirekts Magnus Österberg gläds över lottningen.
– Det var många som skrev den här lottningen igår, att den var mer eller mindre given på förhand. Att det i kvartsfinalerna är tre så intressanta matcher är jättebingo ur ett intressesynvinkel. Det blir inte mer på riktigt än såhär, säger Österberg om lottningen.

AIK-Hammarby
Österbergs kommentar: Ja, alla pratade om den här matchen redan i går och det är klart att AIK är favoriter även om Hammarby har förra årets cupderby och sina två vändningar i gruppspelet med sig. Jag tycker att AIK är starkare, och man kanske inte ska gå på hur de har spelat men jag tycker inte att Hammarbys spel varit så bra hittills trots sju mål senaste två matcherna. Men Hammarby får ju lite mer fördel om det nu blir spel på Tele2.
Procentchans att gå vidare: 60-40

Malmö FF-IFK Norrköping
Österbergs kommentar: Den är ju jävligt intressant med tanke på slutscenerna i allsvenskan ifjol, med tanke på Malmös halmstrå till Europa och med tanke på att det är två väldigt bra lag. Jag ger nog Malmö större chans, revanschsuget och hemmaplan väger över.
Procentchans att gå vidare: 55-45

Kalmar FF-Helsingborgs IF
Österbergs kommentar: Den känns brutalt oviss och det är kanske mest för att jag bara sett HIF en gång hittills. Det är två jämna lag och hade varit så även i allsvenskan. En väldigt oviss match men det jag såg av HIF i Spanien, deras offensiva sätt att spela fotboll och med en Hallenius i kanonslag kanske gör att det lutar yttepyttelite åt dem.
Procentchans att gå vidare: 50-50

BK Häcken-Halmstads BK
Österbergs kommentar: För mig är den jätteklar. Häcken har gjort ett bra gruppspel och det är lite som att de ”smyger” bakom de andra lagen, de kan överraska i år. HBK har också gjort det bra men fick det jobbigt och blev avslöjade mot Blåvitt. Fortsätter de med sitt 3-5-2 kommer de få jobbigt att hålla ordning på Häckens offensiv med Paulinho och grabbarna.
Procentchans att gå vidare: 80-20

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *