• Publicerat 5 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
atele2arena_from_south-1

Fem av åtta lag är nu klara för kvartsfinal i svenska cupen, och en ranking utkristalliserar sig. Klart är att det finns möjlighet för Skånederby, Malmö FF mot Helsingborg. Och i morgon kan Djurgården eller Hammarby vinna sin grupp. Och lottas mot AIK i en bortamatch – på Tele2 Arena? Här är förutsättningarna inför morgondagens avslutning! 

Efter segrar för AIK, Malmö FF, Kalmar och Häcken, samt ett oavgjort resultat för Helsingborg, så är samtliga dessa klara gruppsegrare. Och alltså också klara för kvartsfinal.

Efter att återstående grupper spelats klart i morgon så sker lottningen i Gomorron Sverige i SVT i morgon bitti. De fyra gruppsegrare som gjort det bäst i gruppspelet kommer att lottas som hemmalag.

AIK, Malmö FF och Kalmar står samtliga med nio poäng, och där AIK och MFF är klara för en hemmamatch i kvartsfinalen. De lag som har bäst chans på hemmamatch i morgon är IFK Norrköping och Halmstads BK, som bägge har två raka segrar inför avslutningen.

Norrköping har 5-0 i målskillnad och möter J-Södra i avslutningen i morgon. Medan Halmstad har exakt samma målskillnad och möter avsågade IFK Göteborg. HBK är redan vidare till kvartsfinal och frågan är bara om man slår sig in bland de fyra bästa gruppettorna. Norrköping kan i teorin tappa sin gruppseger vid förlust.

Sedan återstår grupp 6, där Djurgården och Hammarby möts i morgon – seger för Hammarby och man är klar gruppsegrare. Seger för Djurgården kan räcka till gruppseger, om tabellfyran Ljungskile vinner mot tvåan Syrianska. Hur det än slutar i den gruppen lär ingen kunna slå sig in bland de fyra gruppettorna.

Det skulle med andra ord kunna bli två derbyn i kvartsfinalerna. Ett av dessa är det redan 25 procents chans för: Malmö FF mot Helsingborg, med hemmaplansfördel för MFF.

Sedan finns också möljigheten att AIK lottas mot Djurgården eller Hammarby, om någon av dessa vinner sin grupp. En match som då får flyttas från Skytteholms IP. Som FD skrivit om tidigare så är Friends Arena upptagen nästa helg (Melodifestivalen).

– Det beror nog på motståndet var vi spelar. Om vi får ett lag där vi inte får plats, för att motståndet är av den digniteten… så kanske vi får spela, jag vet inte vad det finns, Tele2 eller något sådant? Borta på Tele2, hemma på Tele2, konstigt. Det är ett alternativ, sade AIK:s tränare Andreas Alm på presskonferensen efter segern mot Falkenberg i dag.

Här nedan är förutsättningarna inför morgondagen!

Klara gruppsegrare, ranking just nu: 

1. AIK. 9 poäng, 10-2 i målskillnad (+ 8)

2. Malmö FF. 9 poäng, 10-2 i målskillnad (+ 8)

3. Kalmar FF. 9 poäng, 6-2 i målskillnad (+ 4)

4. Häcken. 7 poäng, 10-2 i målskillnad (+ 8)

5. Helsingborg. 7 poäng, 5-2 i målskillnad (+ 3)

AIK och Malmö FF med maximala nio poäng och exakt samma målskillnad. AIK före på högre ranking inför cupens gruppspel (AIK slutade trea i allsvenskan, MFF slutade femma).

Ställningen i återstående grupper:

Grupp 1:

1. IFK Norrköping. 6 poäng, 5-0 i målskillnad (+ 5)
2. AFC United. 3 poäng, 1-1 i målskillnad (+-0)
3. J-Södra. 3 poäng, 1-1 i målskillnad (+-0)
4. Östersund. 0 poäng, 0-5 i målskillnad (- 5)

Grupp 2:

1. Halmstads BK. 6 poäng, 5-0 i målskillnad (+ 5)
2. IFK Göteborg. 2 poäng, 2-2 i målskillnad (+-0)
3. Frej. 1 poäng, 1-3 i målskillnad (- 2)
4. Degerfors. 1 poäng, 1-4 i målskillnad (- 3)

Grupp 6:

1. Hammarby. 4 poäng, 4-2 i målskillnad (+ 2)
2. Syrianska. 4 poäng, 1-0 i målskillnad (+ 1)
3. Djurgården. 3 poäng, 2-2 i målskillnad (+-0)
4. Ljungskile. 0 poäng, 3-6 i målskillnad (- 3)

MISSA INTE! 

Arenakaoset för AIK, Dif och Bajen – bandy, Mello och ”Night of the proms”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

Anton Zetterman – Max Richnau

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *