• Publicerat 5 mars
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
calle

Han har aldrig ens spelat i allsvenskan – nu har 17-årige talangen Calle Johansson skickat Kalmar FF till kvartsfinal i svenska cupen. Johansson nickade in 1-0 för Kalmar mot Elfsborg. 
– Det är otrolig glädje just nu,, säger Johansson i SVT.

Det räckte med en poäng för Kalmar i avslutningen mot Elfsborg på Borås Arena. Det blev tre – efter 1-0 och ett sent avgörande genom blott 17-årige Calle Johansson. Mittfältstalangen från Oskarshamn kom till Kalmar i fjol och fick ett a-lagskontrakt inför den här säsongen.

Och nu har han tagit Kalmar vidare. Ett bra inlägg från Emin Nouri och en klockren nick från Johansson – det i den 83:e minuten. 1-0 till Kalmar och det stod sig matchen ut.

– Det är otrolig glädje just nu. Jätteroligt att vinna den här matchen och ta oss vidare i cupen. Och framför allt få göra ett mål också, säger Johansson i SVT.

– Jag har inte längden riktigt för det, men när väl chansen kommer så var det bara att sätta dit den tänkte jag. Jag har inte tränat så mycket på huvudet kanske.

Ett annat stort plus för Kalmar var att Rasmus Elm gjorde 90 minuter och dominerade på mittfältet. Elm får frågan vad han vet om Johansson:

– Vi har gjort ett jättejobb i ungdomsakademier och allting och fått fram många bra unga spelare och många landslagsspelare. Förhoppningsvis kommer ni få lära känna dem också, säger Elm i SVT och fortsätter:

– Jag vet det mesta om honom, jag har tränat med honom i ett år nästan. Det finns potential i den lille killen.

För dig som vill ha en bättre bild av Kalmars cuphjälte Calle Johansson så rekommenderar vi FD:s talangbloggare Johan Velagics inlägg – det läser du HÄR.

MISSA INTE! 

Allt om Kalmar FF – Gå till FotbollDirekts Kalmar FF-sida
”Kalmars Iniesta” – möt cuphjälten Calle Johansson här!
Två av tre Elm borta – Viktor missar allsvenska premiären

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll