• Publicerat 3 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Malmö

Mot Bröndby blev det oroligt när MFF tog emot danska storklubben på Malmö IP. Med trots att ny högriskmatch kan vänta i en eventuell kvartsfinal i Svenska cupen kommer laget inte att lämna Malmö IP som hemmaarena.

Dagarna efter Malmö FF:s hemkomst från Dubai väntade Bröndby i genrepet inför Svenska cupens gruppspel. Matchen spelades på Malmö IP och det utbröt oroligheter både utanför och inne på arenan.

För två år sedan tvingades Malmö FF flytta sin match mot Hammarby till Malmö Stadion då Malmö IP ansågs för skral när det kom till säkerhet. Men nu har Malmö IP rustats upp, bland annat genom ett separat insläpp för bortasupportrar samt skyddstaket. Trots att en ny högriskmatch kan vänta i en trolig kvartsfinal för MFF kommer klubben denna gång inte flytta på sig, trots att det alltså blev stökigt mot Bröndby för några veckor sedan och vid en ny högriskmatch kommer åtgärder att vidtas.

– Vi har en plan kring hur vi ska bygga säkerheten på arenan och hur vi ska sälja biljetter till matchen. Vi kommer inte ha full kapacitet, exempelvis, säger säkerhetschefen Peter Narbe till Sydsvenskan.

Det som är problematiskt för MFF är att det dessutom skulle vara svårt med en flytt. Varken Malmö IP eller Swedbank Stadion är i speldugligt skick, inte minst Swedbank Stadion som först är klar vid en eventuell semifinal, dvs. om drygt två veckor.

– Vi kör planvärme, duk och belysning där nu och planen ska vara helt godkänd från och med den 19 mars, säger vd:n Niclas Carlnén.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *