• Publicerat 3 mars, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
karikari Foto: Bildbyrån

Kwame Karikari sköt AIK till Europa League och sänkte Djurgården inom loppet av några veckor 2012, men ghananen har de senaste åren haft det motigare och nu står det klart att han lämnar Halmstads BK för norska Haugesund. 

I augusti 2012 gav Kwame Karikari AIK ledningen borta mot CSKA Moskva i kvalet till Europa League. AIK vann matchen med 2-0 och avancemanget till gruppspelet var ett faktum. Bara några veckor senare sköt han 1-0 mot Djurgården i det historiska sista derbyt på Råsunda som AIK till sist vann med hela 3-0.

Men sedan dess har ghananen haft svårt att hamna i rampljuset här hemma i Sverige och efter en misslyckad sejour i Halmstads BK är det nu klart att 24-åringen går till norska Haugesund. Anfallaren har skrivit på ett arton månaders långt kontrakt.

– Det känns väldigt bra. Det är en bra möjlighet för mig och jag är väldigt glad över att vara här. Jag tror på hårt arbete och det är mitt jobb som anfallare att göra mål, så jag ska göra mitt bästa, säger Karikari till norska TV Haugaland.

Men trots att Karikari själv uttalat sig att det hela är klart vill Halmstads BK ännu inte offentliggöra affären.

– Jag har också noterat att han ska ha skrivit på och att de har gått ut med det på sin hemsida, men jag har inte fått någon bekräftelse till mig ännu. Innan jag har fått det bekräftat så vill jag inte uttala mig, säger HBK:s klubbchef Fredrik Andersson till Hallandsposten.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *