Patrick Amoah slog igenom i Djurgården som 18-åring. Sedan följde många tunga år och Amoah, 29 i dag, har sett förbrukad ut. Nu är han klar för Vasalund och beskrivs som en sensation på gång.
– Amoah är klar för Vasalund. Han imponerar stort som mittback och blir inte långvarig här – han har allsvensk kapacitet, säger Vasalunds Chengis Rehman till FD.

Vasalund nysatsar i division I och gör det med ett antal större namn.
Sedan tidigare är Peter Magnusson klar som mittback. Ett namn som tidigare bland annat spelat allsvensk med Djurgården.

I dag står det jämte klart att Vasalund har tagit ännu en tidigare djurgårdstalang när Patrick Amoah har skrivit på.
Ett namn som redan som tonåring i Djurgården uppmärksammades stort.
Men det har varit en jättetalang som aldrig slagit och har totalt fram till i dag varit runt i tiotalet olika klubbar, bland andra Paris FC och belgiska OH Leuven.

Vasalund bekräftar här affären för FotbollDirekt.se:
– Det är en mycket spännande värvning. Det har gått snabbt och han har nyligen blivit klar, avslöjar i dag Vasalunds klubbchef Chengis Rehman för FD.

– Jag såg honom i fjol som mittback och som han har sett ut hos oss redan så blir han förmodligen kortvarig hos oss. Ja, han har kapacitet för allsvenskan, utan vidare om han bara får vara skadefri, hyllar Vasalundsbasen.
– Kvaliteterna han redan visar. Det spelar ingen roll att han har hunnit fylla 29 år. Han kommer att bli bättre som mittback än vad han någonsin varit som forward. Spelande mittbackar hittar du inte många av, speciellt inte i Sverige.

Med det går Vasalund in i kommande säsong i division I norra med ett mittbackspar med allsvenska meriter. Peter Magnusson och Amoah.
– Vi siktade ju på topp-5-6 redan i fjol. Nu blev det inte så då och vi var nära att åka ur. Men med sådana här namn så kommer vi definitivt att vara ett topplag i år. Ja, det räcker med att titta bara på ett enskilt namn som Amoah. Hans fötter och huvud och styrka som mittback. Ja, han kommer att bli riktigt bra i den här nya omskolade rollen han först fick testa i Huddinge förra säsongen.