fernando Foto: Anders Jansson/Karlbergs BK

Han har spelat tillsammans med Real Madrid-stjärnorna Dani Carvajal, Nacho, Marcos Alonso och Alvaro Morata – kärleken tog honom till Sverige och Karlbergs BK. Nu är spanske målvakten Fernando Carrillo Iglesias klar för spel i superettan. Enligt mycket säkra källor till FotbollDirekt så är det nu klart med spel i IK Frej.
– Vi har en bra dialog med IK Frej, vi kommer aldrig stoppa någon som har intresse från klubbar högre upp, säger Karlbergs sportchef Lennart Sandahl till FotbollDirekt.se. 

25-årige Fernando Carrillo Iglesias har en intressant bakgrund. Han tillhörde megaklubben Real Madrids ungdomsverksamhet och har spelat tillsammans med flera av dagens a-lagsspelare.

Han kom till klubben redan som elvaåring, och var med hela vägen upp till seniorverksamheten. Han var på tröskeln till a-laget – men 2010 valde Real att inte förnya hans kontrakt. Efter några säsonger i klubbar i spanska andra- och tredjedivisionen, så hamnade han i Sverige. Han träffade sin nuvarande svenska flickvän i Spanien, och när hon fick ett jobberbjudande i Sverige valde han att flytta med.

Efter ett halvår i Sverige kom Carrillo till Stockholm och Karlbergs BK, då i division 3. Han var i fjol med och spelade upp klubben i division 2.

Nu blir det superettan – enligt säkra källor till FotbollDirekt så är det klart med ett kontrakt med IK Frej. Carrillo Iglesias kommer skriva på inom mycket kort, enligt FD:s källor.

IK Frej har sin andremålvakt Ruben Åhman skadad en längre tid, och därför förstärker man nu med Carrillo Iglesias. Det handlar om ett ettårsavtal.

Karlbergs sportchef Lennart Sandahl är förtegen när han möter uppgifterna. Han bekräftar dock att man fört samtal med superettanklubben.

– Vi har en bra dialog med IK Frej, vi kommer aldrig stoppa någon som har intresse från klubbar högre upp, säger Sandahl till FotbollDirekt.se.

– Vi vill vara en språngbräda för spelare som siktar på en elitkarriär, och ingen blir gladare än oss om Fernando får en sådan möjlighet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *