Foto: Bildbyrån

Ett rekord slogs i går när AIK körde över Tenhult (6-0) i svenska cupen. Alexander Isak gjorde 6-0-målet för AIK och därmed är han klubbens yngste målskytt i tävlingssammanhang – någonsin.

Alexander Isak är ett av AIK:s verkliga framtidsnamn. Det har gått snabbt för det 16-åriga anfallslöftet – i förra veckan två mål i träningsmatchen mot IFK Norrköping, och i går i tävlingsdebut, när han hoppade in mot Tenhult i svenska cupen. Det slutade med att Isak satte dit det sista målet i matchen för 6-0.

Med det är han AIK:s yngste målskytt i tävlingssammanhang någonsin, något klubben uppmärksammar på sin hemsida. Isak var 16 år, 5 månader och 7 dagar gammal när han i går nätade mot Tenhult.

Därmed slår han en annan Alexander.

Alexander Östlund hade rekordet fram till i går. Den 28 oktober 1995 gjorde Östlund sitt första tävlingsmål för AIK – i allsvenskan, mot Örebro SK (2-0) på Råsunda.

Östlund, som sedermera blev landslagsman och utlandsproffs, var 16 år, 11 månader och 26 dagar när han gjorde det målet. Ett rekord som nu alltså slogs med råge.

MISSA INTE! 

Allt om AIK – Gå till FotbollDirekts AIK-sida 
Här svarar Wesström på uppgifter om stjärnan
Imponerade på AIK – men nu är han klar för annan klubb

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll