• Publicerat 29 februari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Alex Foto: Bildbyrån

Hammarby vände ett 0–2–underläge till seger i kvällens möte med Ljungskile på Tele2 Arena. FD:s krönikör Magnus Österberg såg matchen på plats, och imponerades av Bajens nye brasse ”Alex”.

FEM SNABBA EFTER HAMMARBY–LJUNGSKILE 4–2 MED MAGNUS ÖSTERBERG

Din bild av matchen, första halvlek?
– Oj, rejäl bedövningsspruta direkt. Ljungskile hade två vapen mot Djurgården; Långa inkast och en mycket pigg Tim Nilsen, Detta gav 0-2 efter tre (3!) minuter. mot Hammarby fattig socutat. I tillägg till detta skapade inte alls Hammarby det tryck man kunde förväntat sig, En på många sätt oroande insats från Hammarbys sida.

Andra halvlek?
– Målet i första halvleks slutskede gav en livlina till ett svagt spelande Hammarby, Inledningen av den andra var aningen bättre spelmässigt från hemmalaget. Klart att Hammarbys höjde sig och att utdelningen kom är ett kvitto på detta. Det var ingen fantastisk insats, men styrkan i att vända matchen med en man mindre ska inte underskattas. En konstig känsla då laget ”egentligen” inte gör någon större match men ändå vinner en match, dessutom med en man mindre,

Vilka utmärkte sig mest?
– Det måste ändå bli bortalagets Tim Nilsen som jag i förhand nämnde. Han var bra mot Djurgården, idag var han delaktig i de två första målen som Ljungskile gör. I hemmalaget får man understryka att att Erik Israelsson, åter igen, nickar in ett mål för Hammarby, Nannes startelva väcker frågetecken men bytena gjorde skillnad. Både Kennedy och Alex gjorde tydliga avtryck. Alex inhopp väckte inte bara hopp i cupen, utan rent generellt.

Vad säger du om nye brassen ”Alex” succéinhopp?
– Jag brukar, ganska ofta, använda #facit. Jag gör det nu med. Herregud, nu har han satt ribban. Rörlig aktiv och dessutom poängspelare, som Hammarby har längtat efter detta.

Hur ser du på gruppen inför sista omgången?
– Derby är derby och betyder mer än bara avancemang. Det blir en match att se fram emot på alla sätt och vis.

Så var matchen: Kolla in FD:s liverapportering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *