• Publicerat 25 februari, 2016
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer
STABB151026JM023

Är Dickson Etuhu på väg bort i från AIK? Hans agent varnade nyligen för att den nigerianske stjärnan kan vara på väg att bryta upp. Från AIK-håll hoppas man nu på annat:
– AIK vill förlänga med Dickson. Vi har för avsikt att erbjuda honom ett nytt kontrakt inom kort, avslöjar Björn Wesström för FotbollDirekt.se.

Från en mångårig Premier League-karriär och bland annat Manchester City – så hamnade Dickson Etuhu från ingenstans i Stockholm och AIK.
Omgående rankades han som årets kanske största allsvenska värvning, en hausse han till sist levde upp till när han under hösten visade hög klass i guldstriden.

Där på efter säsongen i november hamnade han emellertid i en bekymmersam situation när han pekades ut i en nattklubbsincident och anklagades för våld och hot mot tjänsteman.
AIK stod däremot konsekvent bakom Etuhu direkt från början. Etuhu friades senare i målet.

Men nu kan han alltså försvinna, detta enligt agenten Hasan Cetinkaya, som för någon vecka sedan hade ett utspel om att MLS- och Japanklubbar ligger på om AIK-stjärnan.
– Dickson älskar AIK och fansen i klubben. Han trivs bra i Stockholm och AIK, men måste tänka på sin framtid med tanke på att han bara har ett år kvar på sitt avtal, sade agenten till Sportbladet.

I dag svarar AIK på de känsliga uppgifterna och är inte berett att lättvindigt släppa i från sig Etuhu.
AIK:s sportchef Björn Wesström markerar hur klubben vill börja förhandla om ett nytt kontrakt med den 33-årige mittfältaren för att kunna parera faran med MLS och Japan, vars marknader ännu är öppna fram till långt fram i vår.

– Nej, vi har inte förhandlat till idag, det är korrekt. Av olika orsaker har vi ännu inte kommit så långt. Det är som alltid ett pussel med truppbygge men vi vet att vi vill ha Dickson. Vi har för avsikt att erbjuda honom ett nytt kontrakt inom kort.

– Hans betydelse för truppen är stor och det vill vi bygga vidare på. Baserat på hur hans första år utvecklades så hoppas vi att kan komma överens om ett nytt kontrakt med honom. Exakt när förhandlingen inleds är inget jag vill gå in på men att det kommer att ske ligger i vår plan.

MISSA INTE – MER OM AIK

– KRÖNIKA som pekar ut AIK som mästare
– AIK rankas nu högre än självaste MFF

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *