Agon Mehmeti Foto: Bildbyrån

DUBAI/STOCKHOLM. Agon Mehmeti spelade bara fyra matcher från start i allsvenskan 2015 och anfallaren verkar lättad över att Åge Hareide inte är kvar i klubben.
– Han envisades med samma elva hela tiden, säger 26-åringen till FotbollDirekt.se.

Efter utlandsäventyr i Palermo, Novara och portugisiska Sporting Olhanense valde Agon Mehmeti att återvända hem till Malmö och MFF sommaren 2014. Många anade då att han skulle bli den stora frälsaren på topp tillsammans med storstjärnan Markus Rosenberg.

I stället blev det den tre år yngre Isaac Kiese Thelin som tog den ordinarie platsen bredvid Rosenberg i anfallet. Just Kiese Thelin hade samma sommar hämtats in från Norrköping och när han efter en succéfylld höst försvann till Bordeaux hoppades Mehmeti att han skulle få förtroendet av Åge Hareide. Men i stället värvades Jo Inge Berget in från Celtic och i somras hämtades även Nikola Djurdjic in på lån från Bundesliga-klubben Augsburg.

Totalt blev det bara femton allsvenska matcher under fjolåret för Mehmeti (varav fyra från start). Nu är Djurdjic borta men som ersättare till serben har den isländska målkungen Vidar Örn Kjartansson värvats in. Mehmeti räds dock inte konkurrensen och hyllar i stället sin nya tränare Allan Kuhn.

–  Han är mycket bra. Han är väldigt öppen och jag gillar sättet som han vill spela fotboll på. Det påminner rätt mycket om den fotboll som vi spelade under Rolle (Roland Nilsson). Det är samma tänk där han vill att vi ska äga mycket boll, anfalla framåt och spela mycket längs marken. Inte en massa långbollar. Men det bästa med Allan Kuhn är ändå att det går att föra en dialog med honom. Han är öppen och social med alla spelare, säger Agon Mehmeti till FotbollDirekt.se.

Det är omöjligt att inte tänka på att Agon Mehmeti beskrev Kuhns positiva egenskaper som en ren kontrast till Åge Hareide och det är inte heller någon hemlighet att flera spelare i laget inte kom överens med norrmannen.

– Det var tufft med Åge. Det var ju han som ville ha in mig och det är klart att jag önskat att jag skulle ha fått spela mer. Han var väldigt bestämt med sin elva och han körde samma elva hela tiden. Även om vi spelade Champions League-kval och sedan mötte Åtvidaberg i allsvenskan tre dagar senare envisades han med samma elva gång på gång i stället för att rotera. Till sist tog det energi från oss andra.

Hur lättad blev du när Åge Hareide lämnade tränaruppdraget i MFF?

– När man inte får spela så mycket vill man ha en förändring. När det kommer in en ny tränare får man ny energi och man känner att det finns nya möjligheter. Sedan kändes det rätt för Åge också att ta nästa steg.

Hur gärna vill du flytta utomlands igen?

– Det är klart att man är sugen på att komma ut i Europa. Men just nu vill jag vara här och visa upp mig ordentligt. Jag vill fortsätta vinna titlar med MFF. Det är min förening och det är också den förening som gett mig allt. Jag är uppvuxen i Malmö och jag vill uppnå lite till här innan jag bestämmer mig för att ta nästa kliv.

FOTNOT: Förra veckan publicerade FD en intervju med Agon Mehmeti om hans möjligheter att komma med i Albaniens EM-trupp – här har ni chansen att läsa den igen! 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *