• Publicerat 17 februari, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 204 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Gustavo Blanco Leschuk gjorde nio mål för Assyriska i superettan förra säsongen, och det har ryktats om intresse från allsvenska klubbar. Men nu har anfallaren klart med en klubb utanför Sverige – det blir spel i ukrainska Karpaty Lviv för Blanco.

Efter säsongen med Assyriska i fjol så uppgavs Gustavo Blanco Leschuk vara aktuell för större klubbar. Hans kontrakt med superettanklubben hade gått ut och bland annat ska Djurgården ha studerat den argentinske anfallaren på plats under säsongen. Men nu blir det spel med Karpaty Lviv. Klubben meddelar på sin hemsida att Blanco Leschuk är klar.

– När jag valde nästa lag hörde jag vid upprepade tillfällen att detta vackra land har en hög nivå på sin fotboll, säger han till hemsidan.

– I Sverige fick jag en bra möjlighet att visa upp mig. Jag kände förtroende och det gav mig självförtroende på planen.

Gustavo Blanco Leschuk berättar också att han har påbrå från just Ukraina och att han gärna kan tänka sig spela med det ukrainska landslaget.