Foto: Bildbyrån

Nu är det klart – kenyanske skyttekungen Michael Olunga har skrivit på för Djurgården. Anfallaren med smeknamnet ”Ingenjören” har skrivit långtidskontrakt med Blåränderna.
– Det ska bli ett nöje att få jobba med ”Ingenjören”, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Forum 1891 på Svenska Fans. 

Det var den 10 januari som det framkom att Djurgården skulle skulle testa kenyanske landslagsanfallaren Michael Olunga. FD kunde avslöja att anfallaren, som i fjol gjorde sammanlagt 40 mål, var på väg till Sverige och där Djurgården var överens med hans klubb Gor Mahia om villkoren för en övergång.

Därefter har Olunga tränat med Blåränderna och även spelat flertalet matcher. I helgens genrep mot norska Ålesund stod han för ett spektakulärt mål – en halvvolley från distans rätt upp i krysset.

Och nu har Djurgården sett nog – på onsdagseftermiddagen meddelar klubben att man har gjort klart med Olunga. Det handlar om ett fyraårskontrakt för 21-åringen.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är nöjd med att rott iland värvningen:

– Vi är jätteglada, han har imponerat på oss, han har otroligt bra egenskaper, säger Andersson till Forum 1891 på Svenska Fans.

– Han har en extrem förmåga att göra mål, han kommer gå långt som fotbollsspelare, fortsätter sportchefen.

Det handlar alltså om ett fyraårsavtal, något Andersson också är nöjd med:

– Han har jättestor potential, han har höga krav på sig själv. Det ska bli ett nöja att jobba med ingenjören. Vi har haft en bra dialog med hans klubb. Det här är en långsiktig lösning, det är viktigt att han får känna sig trygg hos oss, säger Bosse Andersson.