• Publicerat 17 februari, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 8 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Dardan Mustafa lämnar Gefle och allsvenskan för Örgryte och spel i superettan. Gefle avser dock inte att ersätta anfallaren.
– Truppen känns ganska färdig, säger klubbens ordförande Leif Lindstrand till FD.

Förra säsongen gjorde Dardan Mustafa 20 matcher för Gefle i allsvenskan, varav 16 inhopp. Nu bekräftar klubben att han lämnar för Örgryte i superettan.

– Det är ett sätt att i god tid se till både vårt och spelarens eget bästa. Vi har en forwardsbesättning där vi såg att han inte skulle få så mycket möjligheter. Han är i en ålder där han behöver få matchtid. Nu har han varit här i två år, då är det bättre att hjälpa till genom att låta honom gå någon annanstans, säger Gefles ordförande Leif Lindstrand till FotbollDirekt.se.

Gefle har varit tidigt ute med värvningar i det nuvarande övergångsfönstret, och har tidigare plockat in exempelvis Simon Skrabb från Åtvidaberg, Andreas Andersson från Sirius och Simen Rafn från norska Fredrikstad till truppen.

– Truppen känns ganska färdig. Men sedan vet man aldrig vad som händer. Men vi är inte aktivt ute och letar efter någonting, säger Lindstrand.

Det blir ingen ersättare på forwardssidan?
– Nej, där har vi gott om spelare. Det är därför man gör en sådan här övergång. Det är inte så att vi direkt börjar leta efter någon annan, utan vi har spelare på forwardssidan så att det räcker.

Så som det ser ut nu är Gefles allsvenska trupp 2016 klar, om det inte händer något oväntat?
– Vi är nöjda, ja.

Dardan Mustafa hade ett år kvar på sitt kontrakt med Gefle, men parterna kom överens om att bryta avtalet. Kontraktet med Örgryte sträcker sig över hela 2016.

– Det känns spännande att komma till en klubb som Öis där man tror på mig och till en stad som Göteborg, säger Mustafa till sin agenturs hemsida, och fortsätter:

– Jag ser fram emot den här säsongen och hoppas jag kan hjälpa laget så mycket som möjligt. Jag vill tacka min agent och alla inblandade för ett bra jobb.

– Det här har varit på gång en längre tid och är en bra lösning för Dardan som behöver komma till en klubb som ger honom förtroende, säger Mustafas agent Martin Klette.

– Öis har visat att de verkligen ville ha honom och har ansträngt sig väldigt mycket för att hitta en lösning. De och deras förhandlare Karl Corneliusson har varit väldigt proffsiga, fortsätter Klette, och avslutar:

– Det har dragit ut lite på tiden för att hitta en ekonomisk lösning i och med att det föreligger en skillnad i lön mellan en allsvensk klubb och en superettanklubb och Gefle IF inte ville stå för mellanskillnaden i lön men Öis har verkligen ansträngt sig för att hitta en lösning.