ham1

På söndag inleder Hammarby gruppspelet i svenska cupen. Hemmamatch mot Syrianska på Tele2 Arena väntar på söndag – nu kör Bajen en publikkampanj inför årets första tävlingsmatch på hemmaplan. Och en gammal klassisk läktarsång står i centrum. ”Vi har aldrig cupen…” 

Kampanjen #aldrigvunnitcupen rullar i sociala medier. Hammarby Fotboll, Bajen Fans och Bajenland står bakom kampanjen, som har sin bakgrund i en gammal känd läktarsång:

”Vi har aldrig vunnit cupen, aldrig tagit SM-guld – utomhus – men vi skiter väl i det för ni vet ju vad vi é, vi é Bajen Fans utifrån Södermalm!”

2001 vann Hammarby sitt hittills enda SM-guld (ett guld i gamla inomhus-SM på 90-talet gav tillägget ”utomhus” i sången). Efter guldet 2001 sjungs sången inte längre på läktarna.

Men något cupguld har det ännu inte blivit för Bajen – nu är förhoppningen att man tar hem guldet i cupen och därmed symboliskt ”begraver” sången en gång för alla.

Därav kampanjens namn – ackompanjerad av bilder på deppiga Bajenspelare.

I skrivande stund är 5 737 biljetter sålda till matchen på söndag. Endast det nedre etaget på Tele2 Arena är öppet, vilket innebär en maxkapacitet på runt 15-16 000.

Hammarby har haft två hemmamatcher i cupens gruppspel de två senaste åren: 2014 kom 7 875 personer till hemmamatchen mot Ängelholm.

I fjol när Landskrona kom på besök var publiksiffran 10 419 – då ett rekord för cupens gruppspel.
Rekordet slogs dock kort efteråt när Bajen mötte AIK borta på Friends Arena inför 41 063 personer.


MISSA INTE!

Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarby-sida
VIDEO: Så såg Bajen ut i genrepet – kolla in fullträffarna
Bajens ”St Erik” med ny supporterhyllning: ”Slutar aldrig förvånas” 


FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *