Augustinsson Foto: Bildbyrån

Det här är Djurgårdens nästa värvning – Jonathan Augustinsson kommer att lämna Brommapojkarna för Blåränderna. 

FotbollDirekt kunde i fredags avslöja att Djurgården förhandlade med Brommapojkarna om en övergång för Jonathan Augustinsson. Den 19-årige vänsterbacken har haft två år kvar på kontraktet med BP, och klubbarna har förhandlat om en övergångssumma.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt så är nu Djurgården och BP överens och det enda som återstår är påskrift. Det handlar om ett fyraårskontrakt för Augustinsson, som alltså köps loss från BP. Det hela väntas bli officiellt i dagarna.

Jonathan Augustinsson debuterade för BP i superettan i fjol. Hans storebror Ludwig Augustinsson har gjort succé i U21-landslaget och FC Köpenhamn, och har kopplats ihop med flera storklubbar ute i Europa.

UPPDATERING, 16.38:

Djurgården bekräftar nu på sin hemsida att man har gjort klart med Jonathan Augustinsson. Som FD avslöjade så handar det om ett fyraårskontrakt.

– Jonathan är en ung, spännande och modern försvarsspelare som är en duktig ytterback men som även spelat mittback tidigare. Han är snabb, löpstark och har en bra vänsterfot och med de grundförutsättningarna och egenskaperna kan han utvecklas långsiktigt i Djurgården och bli en framtida landslagsback, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till hemsidan.

– Det känns otroligt bra att vara här. Det tog ju ett tag för BP och Djurgården att få ihop det så jag har bara gått och väntat på att äntligen få dra på mig den blårandiga tröjan, säger Jonathan Augustinsson till hemsidan.

Jonathan Augustinsson blir Djurgårdens fjärde nyförvärv inför säsongen. Sedan tidigare är Marcus Hansson, Mabhuti Mayambela och Jacob Une Larsson klara. Dessutom har man köpt loss Seon-Min Moon som var på lån från Östersund i höstas.

MISSA INTE!

Allt om Djurgården – Gå till FotbollDirekts Djurgården-sida
Försäsongen summeras – Djurgården hamnar högt bland allsvenska lagen
VIDEO: Drömträffen – så presenterar man sig inför hemmapubliken  

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *