Mehmeti Foto: Casper Nordqvist

DUBAI. I fjol fick Agon Mehmeti snålt med speltid av Åge Hareide i Malmö FF. Nu har klubben fått in nya tränaren Allan Kuhn och nu hoppas Mehmeti att en fin vår i allsvenskan ska leda till EM-spel för Albanien i sommar.
– Jag har har pratat med förbundskaptenen, säger han till FotbollDirekt.se. 

Agon Mehmeti vände hem till Malmö FF sommaren 2014 som en stjärna efter sin tid i Palermo, Novara och portugisiska Sporting Olhanense. Men i stället för att frälsa sin tidigare klubb har han allt som oftast förpassats till bänken. I fjol var det Nikola Djurdjic som gick före Mehmeti under tränaren Åge Hareides ledning och nu när Hareide och Djurdjic är borta har klubben ersatt duon med nya tränaren Allan Kuhn och nya stjärnanfallaren Vidar Örn Kjartansson.

Under lägret i Dubai startade Kjartansson bredvid Rosenberg i bågge matcherna (0-1 mot FC Köpenhamn och 1-1 mot Midtjylland). Men Agon Mehmeti, som siktar på att komma med i Albaniens EM-trupp, är ändå optimistisk.

– Det är klart att målsättningen inte är att sitta på bänken. Men det är skitsamma vilka de värvar. Levererar de inte där står man där och hugger dem i ryggen. Jag flåsar dem i nacken och det gäller att leverera när man väl spelar, säger han till FotbollDirekt.se.

I sommar spelar Albanien sitt första EM någonsin och Agon Mehmeti, som gjort fyra landskamper för sina föräldrars hemland, vill verkligen bli uttagen. Han medger att relationen med förbundskaptenen Gianni De Biasi är god.

– Jag har pratat med honom och hela ledarstaben, så vi har kontakt. Men det är lite upp till mig själv. Får jag spela och visa upp mig är chansen att komma med i EM-truppen betydligt större. Men som sagt, vi för en dialog och jag känner de väl sedan tidigare.

Hur hård är konkurrensen bland anfallarna i det albanska landslaget?

– Konkurrensen är hård. Det finns många unga hungriga spelare som lirar i Italien, Schweiz och lite överallt. Så konkurrensen är tuff, men det är dagsformen som avgör om man kommer med. Hur man spelat tidigare är lite skitsamma. Det gäller att spela på topp fram till sommaren.

I ett reportage i Offside 2008 följde Anders Bengtsson Malmö FF:s tre supertalanger Labinot Harbuzi, Guillermo Molins och Agon Mehmeti. Då verkade den 19-åriga anfallaren ha bestämt sig för det svenska landslaget. När jag nu, nästan åtta år senare, nämner reportaget skiner han upp.

– Jag spelade i det svenska landslaget fram till U21, sedan flyttade jag ju till Italien. Redan när jag var i Palermo besökte Albaniens förbundskapten mig och han övertygade mig att välja Albanien i stället. Det kändes perfekt då.

Hur stor är fotbollen i Albanien?

– Den är betydligt större nu. Folk brinner verkligen för fotbollen för att vi har tagit oss till EM. Det är första gången vi är i ett sådant mästerskap och det kommer komma så sjukt mycket folk som stöttar oss.

Albanien lottades i grupp A – tillsammans med värdlandet Frankrike, Rumänien och Schweiz. Agon Mehmeti räds inte utmaningen.

– Det kommer att bli tufft som fan, men det kvittar vilka vi möter. Vi åker inte dit för att vara på någon semester. Vår mentalitet är att prestera och vi ska visa alla andra att vi är på rätt väg uppåt. Vi ska chocka alla!

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *