• Publicerat 14 februari, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Bärkroth Foto: Bildbyrån

SOLNA. IFK Norrköping åkte på en riktig smäll i dagens genrep mot AIK inför svenska cupens gruppspel. Nicklas Bärkroth är dock inte orolig över att en storförlust kommer så nära tävlingssäsongen.
– Det kan vara bra att få sig en liten överkörare och inse att det behövs ett jävla arbete, säger han till FotbollDirekt.se.

Det var AIK som tog tag i taktpinnen direkt i första halvlek mot IFK Norrköping, och när första 45 var slut stod det 3–0 på resultattavlan, vilket kunde varit ännu mer.

I den andra halvleken gjorde lagen varsitt mål, och de regerande svenska mästarna fick med sig en 1–4 förlust hem till Norrköping från genrepet.

– Det var ingen bra match från vår sida. Framför allt är första halvlek dålig. Det är aldrig kul att förlora fotbollsmatcher, men är det någon gång man ska göra det så är det nu på försäsongen, så att man kan rätta till det. Det kan också vara bra att få sig en liten överkörare och inse att det behövs ett jävla arbete, säger Norrköpings Nicklas Bärkroth till FotbollDirekt.se efter matchen.

Vad är det som behöver rättas till?
– Jag tror mer att det handlade om att AIK var jäkligt taggade. De hade många fans här och det var en stor grej för dem. Vi hade kanske lite mer träningsmatch-tänk inför matchen, och det ska man absolut inte ha. Det handlar om att vara påkopplad till hundra procent hela tiden och det var AIK mycket bättre på än oss i första halvlek. Sedan tycker jag att vi rycker upp oss och gör en fullt godkänd andra halvlek.

Trots dagens storförlust ser Bärkroth positivt på laget inför den stundande tävlingssäsongen.

– Det ser väldigt bra ut tycker jag. Vi har haft ett väldigt bra läger nere i Portugal där vi mött bra motstånd. I dag gör vi en dålig match, men det betyder inte så mycket mer än att vi får jobba hårdare. Vi vet vad vi är kapabla till och vilken kvalité som finns i laget. Vi har ett par ordinarie startspelare borta som kommer tillbaka också. Det är ingen match vi är nöjda med i dag, men det är inget som vi kommer lägga jättestor kraft på. Nu handlar det om fokus på nästa match, som är en tävlingsmatch i cupen.

Det finns alltså ingen anledning till oro för Peking–fansen efter dagens insats?
– Absolut inte, man gör dåliga matcher ibland. AIK är ett bra lag också, man får vara ödmjuk och ha respekt för att de är ett duktigt lag. Har de en bra dag och vi en sämre dag kan det bli så här. Samtidigt går vi in i säsongen som regerande mästare och ska inte deppa ihop bara för att det går emot oss i en träningsmatch, det handlar om att samla kraft, lägga detta bakom sig och ta lärdom av det vi skulle gjort bättre. Gör vi det kan det här till och med vara positivt.

Bärkroth själv har haft en del skadeproblem under försäsongen sedan han kom tillbaka från landslagsturnén i Abu Dhabi, men känner att det går åt rätt håll.

– Jag har haft lite skavanker av och på, men samtidigt haft en bra uppbyggnadsmånad inför försäsongen där jag verkligen tränade hårt. Väl på januariturnén med landslaget kändes det väldigt bra. Sedan var jag borta ett par veckor, och kom tillbaka på lägret i Portugal och fick göra en match där. Det här var min andra match. Det är några procent kvar, men det hinner jag rätta till innan allsvenskan börjar. Det känns som att jag ligger i fas. Jag vill inte vara i toppform nu i februari heller, utan det handlar om att vara i toppform när allsvenskan drar igång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *